Uzina solicită linie de tramvai între Mioveni și Pitești

La dezbaterea pe tema elaborării planului urbanistic general la care au participat urbaniștii societății care elaborează noul PUG, alături de reprezentanți ai Primăriei Municipiului Pitești, ai Consiliului Local Pitești, ai Ordinului Arhitecților, filiala Argeș, ai Uniunii Arhitecților din România, filiala Argeș-Vâlcea, alături de membri ai mediului de afaceri local și ai societății civile, a fost prezent și un reprezentant al Uzinei Dacia, Iulian Albu, care a avut patru solicitări din partea companiei, pe care acesta le-a expus public. 

„- centura de vest a municipiului Pitești;
- un drum de conexiune între zona Lukoil Mărăcineni și zona Depozitelor, cu pod peste râul Argeș; ar conta foarte mult pentru devierea traficului greu către viitoarea autostradă Pitești – Sibiu;
- o bretea de acces direct către A1 pentru locuitorii din Pitești, realizată imediat după Podul Viilor; astfel, cei care merg spre București nu ar mai trebui să facă giratoriul pe lângă Petrom;
- o linie de tramvai între Mioveni și Pitești, cu stație de acces în municipiu, un tramvai de manieră inteligentă. Lumea vorbește de tren cu hidrogen, ar trebui să ne gândim și noi la ceva similar, poate un tren e prea mult, dar un tramvai ar putea fi luat în calcul pentru următorii 10-20 de ani. Ar însemna foarte mult pentru apropierea și traficul dintre cele două orașe.”, a declarat reprezentantul Dacia, Iulian Albu.


Primarul Cristian Gentea a solicitat urbaniștilor responsabili cu acest proiect revenirea asupra variantei prezentate, luând în considerare toate observațiile prezentate în timpul dezbaterii, precum și pe cele care vor fi înaintate în perioada următoare, prin e-mail. Într-o viitoare întâlnire va fi adoptată acea variantă care poate fi realizată cu acceptul specialiștilor în domeniu, dar și al comunității piteștene, beneficiara finală a noului PUG. 


 

Preluat: saptamanalul ancheta