Uzina Dacia - următoarea pe lista marilor operatori unde se va derula o acțiune de vaccinare | Sursa Ta

Pe data de 12 mai, a început vaccinarea operatorilor din mediul privat. Lisa Dräxlmaier, Hotel Victoria și Metabet au fost primii agenți economici unde s-au derulat procese organizate de vaccinare, pe parcursul săptămânii trecute. Urmează acțiuni similare la Uzina Dacia, Dr. Oetker, Kärcher și Fuchs, conform informațiilor noastre. 


Prima companie mare care a optat pentru vaccinarea angajaților la sediu a fost Lisa Dräxlmaier. În prima zi s-au imunizat cu prima doză 102 angajați, din circa 300 înscriși pe liste. Acțiunea s-a desfășurat la sediul societății și a fost realizată cu sprijinul personalului de la Muntenia Hospital. Angajații de la Lisa care au optat pentru vaccinare au preferat serul produs de Pfizer-Biontech.

► „În ceea ce privește desfășurarea procesului de vaccinare, acesta a început miercuri (12.05.2021) și durează până marți (18.05.2021). Angajații care au ales să se vaccineze vor primi o zi liberă. Lisa Draxlmaier este prima companie cu un număr mare de angajați (2000) care au ales să se imunizeze.”, a anunțat prefectul de Argeș, Emilia Mateescu. 

 

 

 

 Hotel Victoria - prima unitate din HoReCa argeșeană care a optat pentru imunizarea personalului


Prima unitate din industria ospitalității care s-a arătat dornică să imunizeze personalul este Hotelul Victoria. În acest sens, 13 persoane și-au manifestat dorința de a se imuniza în prima serie. Serul utilizat a fost Pfizer-BioNTech.

►  „Ne-am organizat, am strâns toți angajații și i-am întrebat dacă doresc să se vaccineze și cea mai mare parte a fost de acord. Nu i-a forțat nimeni, doar ne-am organizat ca să fim eficienți. 13 au fost vaccinați în prima fază. Cam 60% dintre ei optează pentru imunizarea anti-COVID, iar ceilalți sunt și ei provaccin, însă doresc să mai aștepte sau au anumite afecțiuni care nu le permit să se vaccineze. Mă gândesc că, pe viitor, ne va ajuta pe noi, ca hotel. Suntem provaccinare fără să obligăm pe nimeni și consider că este un aspect pozitiv.”, ne-a declarat managerul Dragoș Enescu.


► „Domeniul HoReCa este unul important în economia județului Argeș, motiv pentru care reprezentanții acestuia au decis să ia măsuri în scopul reluării activității în condiții cât mai apropiate de normalitate. HoReCa beneficiază de ajutorul echipelor mobile din județul Argeș.”, a explicat prefectul Emilia Mateescu, mulțumind, totodată, celor care au făcut posibilă această acțiune și îi încurajează și pe ceilalți membri ai domeniului HoReCa „să aleagă responsabil și să se alăture singurei modalități prin care putem stopa pandemia”.

 

 


 „Noi suntem provaccinare, dar am lăsat fiecare angajat să aleagă pentru el!”


O companie mare ca activitate și număr de angajați, Metabet CF SA, face parte dintre marii operatori economici unde s-au adunat mai mulți salariați care au optat pentru vaccinare, astfel încât acțiunea s-a derulat la sediul societății din Pitești. Și aici s-a mers tot pe Pfizer-Biontech. 72 de angajați din cadrul Metabet CF s-au imunizat în prima zi a campaniei.

► „Circa 20% dintre angajați au optat pentru vaccinare. Am început cu ei, dar se mai pot înscrie și alții, pot veni și cu alți membri ai familiei. Eu zic că începutul este mai greu și cred că va mai crește numărul celor ce vor opta pentru vaccinare. Nu am obligat pe nimeni să o facă, chiar am insistat ca fiecare să decidă pentru el. Noi doar ne-am organizat pentru cei care au fost de acord. Mie așa mi se pare normal, ca fiecare să își asume decizia luată, să facă ceea ce consideră că este bine pentru sănătatea sa. Am făcut o adresă la DSP Argeș, iar apoi m-am trezit cu telefon de la Prefectura Argeș și ne-am mobilizat rapid cu acest centru de vaccinare.”, ne-a explicat Constantin Pănescu, unul dintre managerii companiei Metabet CF SA.

De asemenea, domnia sa ne-a povestit că toată familia sa este vaccinată anti-COVID. 

 

----------------------------------------------------------------


 Circa 600 de persoane s-au vaccinat în weekend în centrele din licee


Patru centre de vaccinare au fost amenajate în patru licee de prestigiu din județul Argeș, unde s-au putut imuniza, cu prioritate, adolescenții de peste 16 ani. Este vorba de Colegiul Național „I.C. Brătianu” și Colegiul Național „Zinca Golescu”, ambele din Pitești, și de Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung și Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș. Circa 600 de persoane, elevi, părinți, bunici au fost vaccinați cu prima doză în aceste centre, pe data de 15 mai. Inițiativa aparține Inspectoratului Școlar Argeș și a beneficiat de sprijinul Colegiului Medicilor, al DSP și al Instituției Prefectului.

► „Pentru că elevii noștri și-au demonstrat rolul de lideri, prin acțiunea de astăzi, s-a realizat un pas important pentru intrarea în firescul societății. Această acțiune unică de vaccinare în școli sperăm să fie un model pentru acțiunile următoare. Nu așteptăm mulțumiri din partea nimănui, dar nu putem să nu recunoaștem că ne bucurăm sincer pentru impactul pe care l-a avut, și astăzi, ca și săptămâna trecută, această campanie de vaccinare, inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Argeș.”, este mesajul transmis de către inspectorul școlar general, Liliana Murguleț. 

 

----------------------------------------------------------------

 

 1.750 doze de Johnson&Johnson - la medicii de familie


Vaccinarea anti-COVID se poate efectua și în cabinetele a 45 de medici de familie din Argeș, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Argeș. În acest caz, este disponibil doar vaccinul produs de Johnson&Johnson, din care au fost distribuite 1.750 de doze, din cât ne-a declarat directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru. Domnia sa ne-a explicat că există solicitări pentru vaccinul respectiv și că sunt medici din familie, din acest program, care au venit la DSP Argeș să se realimenteze cu Johnson. Avantajul acestui ser este că se administrează într-o doză unică, fiind necesară o singură vizită la medicul de familie. 


 

Preluat: Saptamanalul Ancheta