Urmează încă o săptămână cu temperaturi scăzute, după care revenim la normalul perioadei

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Speciaștii anunță că sunt așteptate temperaturi normale pentru această perioadă. Cu toate acestea, prima săptămână din acest interval continuă să fie deosebit de rece pentru sfârșitul lunii martie.

 


Săptămâna 22 – 29 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în vest, nord-vest și centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Săptămâna viitoare vremea va fi friguroasă în toată ţara, cel mai rece va fi în nord, centru şi la munte. Vor fi precipitaţii pe arii extinse în majoritatea zonelor din ţară, ploi, lapoviţă şi ninsori în sud, centru, est.
La munte va ninge abundent şi se va depune un nou strat de zăpadă. Vremea se va menţine răcoroasă în Muntenia, Moldova şi la munte; posibil ca în nopţile şi dimineţile din intervalul respectiv să avem îngheţ la sol.

 

 

Săptămâna 29 martie – 5 aprilie


Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

 

 

Săptămâna 5 – 12 aprilie


Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în sud, sud-est și la munte. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară, mai ales la munte.

 


Săptămâna 12 – 19 aprilie


Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, cu posibilitatea unei abateri termice ușor negative, local în regiunile extracarpatice și la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.