Au hărţuit coloana DIICOT şi au încercat să calce un poliţist!

Episoade ca în filme ieri, pe drumul dinspre Câmpulung către Piteşti! Doi tineri care se aflau într-un autoturism marca BMW, considerându-se probabil mai smecheri decât era cazul, au șicanat o coloană întreagă de maşini în care se aflau ofiţeri de la Crimă Organizată, procurori DIICOT şi jandarmi în misiune. Dacă maşinile investigatorilor - care transportau dinspre Câmpulung persoane acuzate de proxenetism şi percheziţionate în ziua respectivă  - nu erau inscripţionate, duba mascaţilor de la Jandarmerie era cât se poate de evidentă, ceea ce nu i-a încurcat însă pe cei doi puşi pe demonstraţii de tupeu în trafic.

Tinerii au șicanat vreme bună, de la Miceşti până la Mărăcineni, coloana poliției care includea și o dubă cu mascaţi de la Jandarmerie, până când s-a cerut intervenţia echipajelor de la Rutieră. În zona Mărăcineni, tinerii au fost opriți de către poliţiştii responsabili de trafic, care le-au solicitat să se legitimeze.
Şoferul nu a achesat însă la această operaţiune, încercând să fugă și acroșând în mers agentul de poliție. Ca să rămână totul de domeniul cinematografiei, jandarmii au fost nevoiţi să intervină până la urmă și au reușit sa-i rețină pe cei doi, transportându-i la Pitești unde șoferului i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj.

⇒ Oamenii legii reţinuseră pentru audieri o reţea de trafic de minori

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT tocmai ce efectuaseră 3 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în trafic de minori şi îi transportau pe cei implicaţi către Piteşti. Conform comunicatului oficial, în ultimele 9 luni, din octombrie 2015 – până în prezent, proxeneţii ar fi racolat şi obligat o minoră de 16 ani să practice prostituţia în Câmpulung şi în comunele limitrofe. Din activitatea infracţională, bărbaţii ar fi obţinut venituri de aproximativ 600 milioane lei vechi.

16 de persoane au fost conduse ieri la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri, iar la finalul anchetei un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat astăzi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea BCCOA a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.