Unul dintre investitorii de la „Imperiul leilor” are afaceri în Argeş

Unul dintre investitorii din cadrul show-ului „Imperiul leilor”, difuzat de Pro TV în fiecare miercuri, este Mohammad Murad, deţinătorul Phoenicia Hotels, care patronează şi o societate din Argeş, respeciv MGC Topoloveni. În Argeş, familia lui Murad investeşte din 2002, când a achiziționat fabrica de conserve din Topoloveni, înfiinţată în 1901.

MGC Topoloveni are patru secții în componenţă - secţia de legume, fructe şi mâncăruri; secția de semipreparate congelate; secția de sosuri; secția de specialităţi din carne. Produsele sale sunt comercializate sub mai multe branduri: „Bunătăţi de Topoloveni”, „A la carte collection”, „Quali (HoReCa)”, „Spring Sauce” şi „Spring Food”. Mai mult, Mohammad Murad a fost coleg, la Facultatea de Medicină, cu preşedintele CJ Argeş, medicul Dan Manu.

Libanezul Murad, care este cel mai mare investitor din turism, s-a lansat în afaceri, în România, în 1992, cu lanţul de restaurante Spring Time. Următorul pas a fost industria hotelieră, prin preluarea, în 1998, a pachetului majoritar de acțiuni la Perla Majestic. Ulterior, a înfiinţat Phoenicia Hotels, care se bucură de un imens succes, fiind un lanţ de lux de pe litoralul românesc.
În cadrul emisiunii „Imperiul leilor”, tinerii antreprenori vor să convingă investitorii să le finanţeze planurile de afaceri, fiind şi o lecţie de business pentru telespectatori. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta