Unul dintre candidații la parlamentare – medicul iubit de sute de argeșeni

Unul dintre cei mai bine primiți dintre noii candidați la Parlamentul României este, în mod detașat, medicul argeșean Remus Mihalcea (PSD), în prezent director al Spitalului Colentina. Piteșteanul în vârstă de 35 de ani a debutat în cariera medicală acasă, în Argeș, și a plecat anul trecut - din funcția de șef secție ORL la Spitalul Județean - în cea de manager al celui mai mare spital din Capitală. Unitatea sa a fost și este linia întâi a luptei anti-COVID, context în care Remus Mihalcea a interacționat, în 2020, cu mii de bolnavi din toată țară, dintre care foarte mulți din Argeș. Deschiderea, sprijinul, omenia demonstrate în relația cu fiecare om i-au adus doctorului argeșean o apreciere unanimă și o susținere sinceră, provenită din relații interumane, în demersurile domniei sale de a contribui direct la schimbarea legislației destinate sistemului medical românesc, din postura de parlamentar. Sute de mesaje de susținere și de apreciere au umplut în această perioadă spațiul online de câte ori apare numele lui Remus Mihalcea. Am căutat la rândul nostru să vorbim direct cu câțiva oameni reprezentativi care l-au cunoscut pe doctor din postura de pacienți și să aflăm ce anume îi animă să îl susțină și să-l crediteze cu ardoarea și aplauzele cu care o fac. 

 

 

 Andreea Preda: „Aleg să îl «desenez» pe Remus în trei cuvinte: empatie, disponibilitate şi disciplină”


„Din punctul meu de vedere, Remus Mihalcea este un exemplu şi merită din plin recunoaştere. Mă bucur că am ocazia de a spune acest lucru din nou, cu atât mai mult, cu cât anul acesta a fost unul atipic şi plin de provocări. Este omul din linia întâi, atât în vreme de pace, cât şi în momente critice, luptând pentru fiecare caz cu o energie extraordinară. Este medicul care nu spune niciodată «Nu pot» sau «Nu am timp». Îi doresc să îşi dozeze corect resursele, avem foarte mare nevoie de oameni ca el, pentru că da, puterea exemplului este rară şi foarte valoroasă. 
Aleg să îl «desenez» pe Remus în trei cuvinte: empatie, disponibilitate şi disciplină.
Cunoscând problemele sistemului medical şi tocmai pentru că s-a confruntat direct cu acestea, consider că este momentul potrivit să se exprime, având ca temă principală de dialog schimbarea, atât de necesară în contextul actual. Este dreptul nostru, al tuturor, să credem, să creştem şi să trăim într-o comunitate sănătoasă.”

 

 

 Gheorghe Lupescu, inspector-şef Jandarmeria Argeş:  „Dacă în mediul medical lucrează la un aşa înalt nivel şi cu atâta exigenţă, am aceleaşi aşteptări de la dumnealui şi ca parlamentar” 


„Este un om deosebit. Am numai cuvinte de apreciere şi de laudă la adresa domniei sale. Eu am fost internat la Colentina chiar când era şi dumnealui bolnav. Dacă în mediul medical lucrează la un aşa înalt nivel şi cu atâta exigenţă, am aceleaşi aşteptări de la dumnealui şi ca parlamentar. Am toată aprecierea faţă de domnia sa ca medic. A fost foarte grijuliu, deşi la rândul său era internat şi izolat. Am păstrat legătura chiar şi după externare, fiind interesat de evoluţia mea post-COVID, de rezultatele analizelor, mi-a dat sfaturi în continuare... M-am dus acolo demoralizat şi domnia sa m-a încurajat, mi-a spus la ce să mă aştept şi fix cum mi-a descris etapele aşa a şi evoluat boala. Experienţa în spital a fost excepţională, atât din punct de vedere al serviciilor medicale, cât şi ca asistenţă şi condiţii de cazare, ceea ce spune multe despre managementul unităţii. Nu pot decât să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut ca medic, îi voi purta recunoştinţă toată viaţa şi îi urez succes în noul proiect.”

 

 

 Comisar-şef (r) Dan Ungureanu: „Dacă un sfert din medici ar fi ca el, lucrurile ar merge spre bine”


„Remus Mihalcea este un om devotat muncii sale, îndrăgostit de profesia sa, un om foarte sensibil. Dacă un sfert din medici ar fi ca el, lucrurile ar merge spre bine. Este un om deosebit! Fiind un bun profesionist cred că în postura de parlamentar ar putea îmbunătăţi sistemul sanitar din România. Prin ideile lui, prin concepţia lui despre medicină, prin experienţa dobândită în coordonarea unui spital mare din Bucureşti sunt convins că va face treabă. Îl urmăresc cu mare drag şi abia aştept să îl văd în Parlamentul României.”

 

 

 Tavi Chiriţescu, om de afaceri: „Consider că şi judeţul nostru merită să fie reprezentat de către un om de calitate!”


„Este un om minunat, iar ca politician cred că va fi cel puţin la fel! Întâmplarea a făcut ca, în această pandemie, să fiu pacient în Spitalul Colentina chiar când domnia sa era diagnosticat cu COVID. Am beneficiat de asistenţă medicală excepțională şi m-am considerat un norocos că am ajuns în unitatea sanitară coordonată de către domnia sa. Eu îl cunosc pe tatăl său, medicul Mihalcea, iar pe el l-am cunoscut mai bine cu acest prilej. Remus Mihalcea este un băiat elegant, un manager de top şi consider că şi judeţul nostru merită să îl reprezinte un om de calitate. Ştiu că e secret votul, dar eu spun că îl votez, pentru că şi argeşenii trebuie să aibă un reprezentant de talia domniei sale. La cât de serios îl ştiu, sunt convins că îşi va îndeplini misiunea ireproşabil.” 

 

Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda PSD - Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020