Unui fost procuror i se cer daune de 250.000 lei pentru ameninţări cu moartea

Fostul procuror Camelia Sanfrancisco, actualmente avocat, şi omul de afaceri Marin Giovlan se judecă de aproximativ 10 ani, între cei doi existând, de-a lungul timpului, mai multe procese. Totul a pornit de la un litigiu pe o casă din Piteşti, pe care ambii şi-o revendică. Cea mai recentă speţă în care familiile celor doi apar ca şi combatante a fost deschisă de fiul lui Marin Giovlan, care îi cere fostei şefe a Parchetului Costeşti daune morale şi materiale de 250.000 de lei, pe motiv că avocata Sanfrancisco l-ar fi ameninţat cu moartea printr-o scrisoare. 

 

 

 

 „Îmi provoacă o stare psihică de temere și frică prin comportamentul ei agresiv”


„Această scrisoare este o ameninţare explicită cu moartea. Du-te cu ea la parchet şi la mama parchetului. Eu, Camelia Sanfracisco reclamantă în dosarul 24XXXXX al Curţii de Apel Ploieşti - ca să nu te mai osteneşti cu identificări, expertize etc., sunt dispusă să mor pentru casa mea din Piteşti. Tu, Giovlan Marin intervenient în dosarul... sau feciorul tău Giovlan Dragoş Alexandru în aceeaşi calitate, eşti dispus să mori pentru casa mea din Piteşti?” - aşa începea scrisoarea transmisă în urmă cu şase ani de Camelia Sanfrancisco lui Marin Giovlan, ameninţările proferate făţiş fiind folosite de către familia Giovlan pentru o serie lungă de plângeri penale şi procese în instanţă. În acţiunea intentată de Dragoş Giovlan şi al cărei prim termen s-a consumat în urmă cu două săptămâni, reclamantul vizează acordarea de despăgubiri, invocând, pe de o parte, presiunea pe care avocata Camelia Sanfrancisco ar exercita-o prin acţiunile civile menite să determine familia Giovlan să renunţe la casa de la care a izbucnit scandalul şi, pe de altă parte, ameninţările cu moartea: „Camelia Sanfrancisco  a adus atingere personalității mele umane privind viața, sănătatea și integritatea fizică și psihică încălcând demnitatea umană  subsemnatului. Totodată, prin acțiunile premeditate în formă continuată mi-a provocat și îmi provoacă o stare psihică de temere și frică prin comportamentul ei agresiv și necivilizat, constând în aceea că a trimis o scrisoare de amenințare cu moartea”, şi-a argumentat Dragoș Giovlan acţiunea în instanţă prin intermediul căreia cere daune uriașe de la avocata Camelia Sanfrancisco.

 

 

 

 „Scrisoarea de amenințare nu îi este adresată reclamantului, ci tatălui său!”


În replică, avocata a depus la dosar o întâmpinare prin care explică instanței de judecată faptul că ea nu are un război cu Giovlan junior, ci cu seniorul, cerând magistraţilor să respingă solicitarea lui Dragoș Giovlan ca nefondată. Mai mult, Camelia Sanfrancisco arată că la rândul său a acționat în instanță familia Giovlan, cerând la rândul său daune. „Între mine și reclamant s-a mai purtat un litigiu în 2015 având drept obiect cererea formulată de Marin Giovlan, tatăl actualului reclamant pentru daune morale. Eu am formulat cerere de chemare în judecată pentru încălcarea dreptului la sănătate și integritate psihică. Absolut toate susținerile mele din cererea reconvențională față de Marin Giovlan și Dragoș Giovlan care au constituit întâmpinarea mea din dosarul din 2015 sunt valabile. Precizez faptul că scrisoarea de amenințare pe care o invocă acum reclamantul nu îi este adresată lui, ci tatălui său Marin Giovlan, înainte de data la care tatăl și fiul împreună cu un executor judecătoresc și o armată de jandarmi ne-au evacuat pe mine și pe soțul meu de pe proprietatea noastră (imobilul și terenul care fac obiectul unei dispute mai vechi).” 
Războiul dintre cei doi pare departe de a se termina, niciuna dintre părţi nepărând că ar vrea să îngroape securea războiului. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta