(Video) Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă - aproape de capacitatea maximă!

Update, 16 octombrie :

Conform informațiilor furnizate de purtătoarea de cuvânt, Cristina Cazacu, seara trecută, toate paturile destinate pacienților diagnosticați cu noul coronavirus erau ocupate. 

Din totalul de 27 de paturi din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, un număr de 15 sunt la Sectia ATI și 12 la Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă.

În acest moment, în Secție există un loc liber, iar în Unitate, sunt 3 paturi libere.

 

Creștere alarmantă a numărului de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, la nivel național! 

Acest lucru a dus la ocuparea multor Secții de Terapie Intensivă din țară. 

Conform unui comunicat de presă, semnat de purtătoarea de cuvânt, Cristina Cazacu, aflăm faptul că, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), funcționează, din nou, la capacitate maximă. 

De această dată, la Pitești, toți pacienții tratați în Unitate au fost aduși cu ambulanțele, prin transfer, de la spitale din Ialomița, Sibiu, București, Vâlcea și Caraș-Severin. 

Pe data de 5 august 2020, 4 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus erau tratați în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Pitești. La doar 4 zile distanță, Unitatea funcționa la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate.  

Din prima săptămână a lunii septembrie și până noaptea trecută(13-14 octombrie), în Unitate nu au mai fost tratați pacienţi diagnosticați cu virusul SARS CoV-2.

Reamintim că Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a devenit funcțională pe data de 31. 07.2020, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare și a primit avizul de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș. 

Construită pe structura unui tir, aceasta este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică.