Unde să îţi duci prichindelul de Ziua Copilului

Săptămâna aceasta, sărbătorim Ziua Internațională a Copilului, prilej pentru toți adulții să-și amintească de copilărie și să se bucure împreună cu cei mici de ziua dedicată celei mai frumoase perioade a vieții. Pentru prima dată, anul acesta, 1 Iunie este zi liberă legală pentru toţi salariaţii şi, deoarece aceasta a picat joi, guvernul a dat liber bugetarilor şi vineri. Şi, cum luni, 5 iunie, este iarăşi liber de Rusalii, românii au parte de o minivacanţă, cu surprize atât pentru cei mari, cât mai ales pentru sărbătoriţii acestei săptămâni, copiii.


Dacă vreţi să le oferiţi copiilor momente de neuitat şi distracţie pe cinste şi nu v-aţi făcut încă programul, iată câteva idei de petrecere a acestui sfârşit de săptămână dedicat, în primul rând, celor mici, un weekend în care atât autorităţile publice, cât şi marile centre comerciale au pregătit evenimente care mai de care mai atractive.

Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Salvamont Argeș, oferă copiilor o supertiroliană, amplasată în parcul Muzeului Golești.
Tiroliana pe cablu are o lungime de 70 de metri și o puteți încerca între orele 10:00 și 16:00.
De asemenea, tot în parcul Muzeului Golești, copii se vor putea bucura de un mic pasaj de cățărare, cu activități cu cățeii Salvamont și cu "jucăriile" care sunt folosite în salvarea turiștilor.
Consiliul Județean Argeș asigură transportul gratuit, cu plecare din ora in ora, de la Teatrul Al. Davila.


 Pentru cei mici, Primăria Pitești a pregătit un program variat de sărbătoare, pe parcursul zilei de 1 Iunie urmând să se desfăşoare, în Piaţa Primăriei, mai multe evenimente, după cum urmează:
- 10:00 - program artistic susţinut de copiii din cadrul Centrului Cultural Pitești
- 12:00 - concert Lidia Buble
- 17:00 - recitaluri ale micuților de la Palatul Copiilor
- 19:00 - piesa de teatru „Lădița fermecată”, susținută în aer liber.
Pe durata întregii zile, în Piaţa Primăriei, se vor amenaja mai multe ateliere de joacă unde cei mici au posibilitatea să își petreacă ziua lor într-un mod distractiv, dar și educativ. Atmosfera va fi completată cu personaje celebre din lumea copilăriei.

CITEȘTE ȘI ... Câinii care salvează vieţi vor avea propria lege


Şi la Costești, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Primăria organizează pentru micuții din oraș mai multe activităţi, printre care un concurs de desene pe asfalt, dar și spectacole de muzică ușoară, începând cu ora 16:00 şi până la miezul nopții.


 Tot pe 1 Iunie, Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură Bascov îi invită pe cei mici la un superspectacol cu şi pentru copii. Începând cu ora 17, joia aceasta urcă pe scenă copiii care activează la cursurile din cadrul Casei de Cultură din Bascov - de limbă engleză, canto muzică-ușoară, canto muzică-populară, dans popular, dans modern, balet, orgă, karate ashihara, pictură, karate sabaki și modeling -, vedetele spectacolului fiind Bibi şi Antonia Rizea. Intrarea este gratuită.


 Până pe 5 iunie, le puteţi oferi copiilor dumneavoastră o după-amiază de neuitat, în compania artiştilor de circ. Circul Bonaccini vă aşteaptă în parcarea Jupiter City Shopping Center cu cele mai spectaculoase jonglerii, numere de magie, acrobaţii şi dresaj de animale.

CITEȘTE ȘI ... Primăria Bogați anunță! S-a demarat proiectul ”Actualizare plan urbanistic general”


 De 1 Iunie, toți copiii sunt așteptați pentru o după-amiază plină de distracție și voie bună, în „Universul Piraților”, la Brico Depot Pitești Retail Park. Începând cu ora 16, pirații Jack și Hank le vor ţine companie celor mici timp de două ore şi le vor oferi concursuri, karaoke, jocuri amuzante, facepainting, recunoașterea personajului, prinderea fluturașilor, aruncarea cu cercuri, mingiile cu mâner, aruncarea la coș, înghețată și dulciuri.


 Şi Vivo Mall vine în întâmpinarea micuților, organizând pentru aceștia pe 4 iunie, începând cu ora 16.00, un atelier al veseliei, în cadrul căruia copiii vor picta tablouri cu nisip colorat şi vor primi cadouri speciale. La final, sărbătoriţii vor avea parte de cel mai vesel și distractiv spectacol de teatru de păpuși, dar și de o paradă a pesonajelor din povești.

În perioada 30 mai - 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului este marcată de instituțiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș, acestea pregătind pentru cei mici activități creative, jocuri, expoziții de carte și fotografie, momente artistice și piese de teatru pentru copii.


Programul activităților dedicate Zilei Copilului:

CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
31 mai, ora 09.00 – 13.00 – ”Președinte sau vicepreședinte pentru o zi” - Copiii se vor putea înscrie la Biroul de Relații cu Publicul al C.J. Argeș, luni, 29 mai și marți 30 mai, între orele 8.00 – 16.00, sau la tel. 0248/210.056, email: presedinte@cjarges.ro, specificând vârsta, persoana însoțitoare și datele de contact.

CITEȘTI ȘI ...VIDEO! Mașină răsturnată - a fost lovită de un camion încărcat cu lemne!MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
30 mai, ora 11.00 - Atelier de arhitectură - la Galeria de Artă Rudolf Schweitzer Cumpăna
31 mai, ora 11.00 - Proiect educaţional - MICUL ARHEOLOG. Se adresează grupelor de vârstă mică, preşcolari şi şcolari – ciclul primar. Activități: Meşteşuguri din trecut – olăritul; Cum se îmbrăcau strămoşii noştri?; Veşminte de domni şi domniţe; Cavalerii şi armele lor; Romanii şi armele lor; Cum scriau romanii?; Povestea monedei; Arheologia pe înţelesul celor mici; Jocuri romane.
1 iunie – intarea gratuită pentru copii la Muzeul Județean Argeș.

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DINICU GOLESCU
31 mai, ora 11.00: POVEȘTILE MĂȘTILOR - Atelier de creativitate și de exprimare emoțională prin joc; participă elevi de la instituțiile de învățământ partenere – la Sala Tinerilor.
31 mai, ora 13.00: REINVENTEAZĂ! - Atelier de reciclare creativă; participă elevi de la instituțiile de învățământ partenere - la Sala Tinerilor.
31 mai, ora 15.00: CULORI CU TÂLC - Atelier de pictură pe farfurioare de lut, în fundal – povești interpretate artistic; participă elevi de la instituțiile de învățământ partenere - la Sala Tinerilor.ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE ȘI MESERII PITEȘTI:
1 iunie, ora 1200 : ”Mugurii Folclorului Argeșean” – Ediția a X-a - Argeșean - concursul celor mai talentați copii - soliști vocali și instrumentiști de muzică populară din județul Argeș – la Școala Populare de Arte Pitești.

CENTRUL DE CULTURĂ „BRĂTIANU”:
Miercuri, 31 mai, ora 1000: ”COPIL CA TINE AM FOST ŞI EU” - ediţia a XI-a - activități distractive cuprinzând o expoziție de fotografii ale copiilor familiei Brătianu, jocuri (șotron, badminton), concursuri între echipe, precum și un atelier de creație – Participă peste 100 de copii de la grădinițe și școli din Ștefănești și Pitești.

TEATRUL AL. DAVILA:
Spectacole oferite de secția de teatrul pentru copii și tineret ”Așchiuță”:
Lerești (31 mai, ora 12.00) - “Ursul păcălit de vulpe”
Muzeul Golești (1 iunie, ora 12.00) - "Lădița fermecată"
Pitești (1 iunie, centru, ora 19.00) - "Lădița fermecată";

MUZEUL VITICULTURII ȘI POMICULTURII GOLEȘTI:
1 Iunie - Să sărbătorim împreună Ziua Copilului la Muzeul Golești:
Pentru cei ce doresc să participe, Consiliul Județean Argeș pune la dispoziție transportul cu microbuz, cu plecări din oră în oră, începând cu ora 10.00, de la Teatrul Al. Davila.
Ora 11.00 - Demonstrație Jandarmi- exerciții demonstrative efecuate de trupele de jandarmi dar și dresură de câini special antrenați pentru acțiune
Ora 12.00 - Teatru pentru copii - ”Lădiția Fermecată” - actorii profesioniști dau viața personajelor de poveste
-Echitație pentru copii și adulți cu ponei și cai
-Plimbări cu trăsura prin satul etnografic al Muzeului Golești
-Tiroliene și cățărări
-Ateliere de pictură și țesături în care copiii pot deprinde elementele de bază ale unui desen și pot învața arta confecționării covorașelor sub îndrumarea celor mai buni artiști populari
-Popicărie țărănească
-Jocuri din trecut și din prezent – ”Lapte gros ”, ”Țară, țară, vrem ostași!”, ”Baba oarba”, ”Învârtește cercul„ și multe alte jocuri atractive
-Picturi pe față – executate de specialiștii în pictură ai Muzeului Golești
-Proiecții de desene animate, prin care sunt readuse în actualitate cele mai frumoase desene animate din toate timpurile
-Concurs de desene cu creioane colorate
- Copacul dorințelor este locul în care fiecare crenguță de copac se transformă, ca prin minune, într- un loc în care orice dorință ar putea deveni realitate.