(video) 96 cm stratul de zăpadă la Cota 2000. Risc de avalanșă

UPDATE, ora 13:40

Risc de avalansă în munții Făgăraș. La peste 1800 m este activă alerta de gradul 2 și gradul 1 sub cota 1800 m.

În zona înaltă a Argeșului a fost înregistrată o temperatură de -11 grade, iar vântul a bătut cu 55 km/h la rafala. În prezent, la cota 2000 stratul de zăpadă măsoară 96 cm.

 

A nins la munte şi zăpada a adus zâmbete de fericire pe pârtie. Chiar dacă s-au aşternut doar câţiva centimetri, pentru turişti a fost suficient. Mii de oameni s-au dat cu sania şi cu schiurile, iar munţii au răsunat din nou de gălăgie. Ninsorile se întind peste mare parte din ţară. 18 judeţe sunt sub cod galben până duminică. 


Puţina zăpadă care s-a aşternut la Poiana Braşov a adus un val de fericire pe pârtie. Pe derdeluş, au răsunat toată ziua chiote de bucurie. Chiar dacă prin zăpadă încă se mai văd fire de iarbă, turiştii nu s-au plâns. Nu doar cei mici s-au distrat pe săniuţe, ci şi părinţii lor care astfel şi-au amintit de copilărie.

Iarna mult aşteptată de turişti vine la munte, dar pune stăpânire şi pe mare parte din ţară. De noaptea trecută, un val de aer polar acoperă România. 18 judeţe vor fi sub cod galben de ninsori puternice şi viscol până duminică. Se vor depune 10-15 centimetri de zăpadă, iar vântul va fi tăios.    
Deja, în staţiunea Rânca, iarna s-a instalat, aşa că dacă ajungeţi de Revelion aici, trebuie să aveţi inclusiv lanţuri de iarnă.

Sursa: observator.tv

Video Salvamont Arges