Un taximetrist român ucis în nordul Londrei! Criminalul ar fi un client

Poliția britanică vânează de miercuri seara ucigașul unui șofer român care a fost găsit înjunghiat în mașina lui, în nordul Londrei. 

Daily Mail scrie că Gabriel preluase cu puțină vreme înainte de a fi ucis o comandă Bolt.

Poliţia Metropolitană a anunțat că victima se numeşte Gabriel Bringye și avea 37 de ani. Românul originar din Bihor a fost găsit de paramedici în stare gravă, înjunghiat în mașina lui, în faţa unei şcoli din Tottenham. Ultimul său client, care este principalul suspect de crimă, a solicitat maşina folosind aplicaţia Bolt. În ciuda eforturilor, medicii nu au reuşit să-l salveze, românul fiind declarat mort la faţa locului, miercuri seara la ora 20.00.

„Poliţia a fost chemată miercuri la Jarrow Road, Tottenham, la ora 19.21. Ofiţerii au fost asistați de paramedici de la Serviciul de Ambulanţă din Londra şi Ambulanţa Aeriană din Londra. În ciuda eforturilor depuse de serviciile de urgenţă, el a fost declarat mort la faţa locului la ora 20. Apropiaţii săi au fost informaţi”, a declarat un purtător de cuvânt al Scotland Yard. Nu au fost făcute încă arestări, cazul fiind cercetat de poliţiştii de investigare a omorurilor, care au făcut apel la eventualii martori să transmită orice informaţie care i-ar putea conduce pe urmele criminalului. Din mașina condusă de român nu s-a furat nimic.

În toamnă, Gabriel urma să se căsătorească cu Mara Gabriel lucra în Marea Britanie de 13 ani şi era şofer în Londra din 2015, folosind aplicațiile de ridesharing și taxi. Orădeanul era logodit şi locuia împreună cu Mara, iubita lui. Plănuiseră să se căsătorească în toamna acestui an. Tânăra n-a putut vorbi cu ziariștii englezi, fiind distrusă de durere.

„Este o tragedie îngrozitoare. El a fost cea mai drăguţă, mai blândă fiinţă umană pe care ai putea să o întâlneşti. Nu ar face rău unei muşte. Suntem cu toţii şocaţi”, au declarat prietenii lui Gabriel, citați de The Sun. Gabriel este a 12-a persoană care a fost înjunghiată la Londra în acest an, a treia într-o săptămână şi a cincea în doar 12 zile.

Sora românului, şi ea stabilită în Marea Britanie, încearcă să strângă bani pentru repatrierea acestuia şi a deschis pe platforma gofundme.com o pagină de donaţii în acest sens.

„Din păcate, fratele meu a fost omorât în timpul serviciului ca şofer de taxi. Clientul se pare că era drogat, a rezervat o cursă de câteva lire, apoi a hotărât să folosească cuţitul de mai multe ori. Nu avem prea multe informaţii despre ce s-a întâmplat, pentru că poliţia nu ne spune nimic şi vinovatul încă nu a fost prins. În urmă a rămas o familie ce nu îşi va reveni niciodată. Ajutaţi-ne, vă rugăm, să îl ducem pe Gabriel acasă, să fie lângă părinţi, în ţara în care s-a născut şi ar fi vrut să se ducă înapoi într-o zi, dar nu aşa”, a scris sora lui Gabriel.

Sursa: libertatea.ro