Dreptate pentru fetița de 6 ani pângărită de tată. Bărbatul a fost închis

UPDATE, 29 iulie 2020

Astăzi, la Curtea de Apel Pitești, s-a judecat apelul făcut de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în cazul piteșteanului Stoica Antonio Laurenţiu care și-a violat fiica de 6 ani. 

În data de 4 iunie, instanța a respins propunerea de înlocuire a măsurii controlului judiciar în cazul lui Stoica Antonio, cel care inițial a fost condamnat cu suspendate pentru viol comis asupra copilului. Până la o sentinţă definitivă, piteșteanul a rămas în libertate.
Conform anchetatorilor, în această perioadă Stoica Antonio a încălcat interdicția de a se apropia de copila,  ultima data acesta fiind găsit în apropierea fiicei în cursul zilei de ieri. 

Magistrații l-au condamnat pe Stoica Antonio Laurenţiu la 5 ani de închisoare cu executare.

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, împotriva sentinţei penale nr. 584 din data de 27 Mai 2020, pronunţată de Judecătoria Pitești, în dosarul nr. 19109/280/2019, privind pe inculpatul Stoica Antonio- Laurenţiu. Desființează, în parte sentința penală apelată și rejudecând: Înlătură circumstanța atenuantă prevăzută de art. 75 alin.2 lit.b Cod penal și dispozițiile art. 91 Cod penal, cu toate consecințele. Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului, de la 2 ani și 11 luni la 5 ani închisoare, cu executare prin privare de libertate în condițiile art. 60 Cod penal. Deduce din pedeapsă perioada reținerii și arestării preventive, respectiv 04.11.2019 - 27.05.2020. Aplică inculpatului și pedeapsa accesorie și complementară constând în interzicerea drepturilor prev.de art. 66 lit.o Cod penal, pe o perioadă de 2 ani, respectiv interdicția de a se apropia de locuința, școala sau alte locuri unde persoana vătămată Stoica Larisa desfășoară activități sociale, la o distanță mai mică de 15 metri. În baza art. 7 alin.1 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea unor probe biologice de la inculpat în vederea obținerii și stocării profilului genetic în SNDGJ. În temeiul art. 241 alin.1 lit.c Cod procedură penală, constată încetată de drept măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Stoica Antonio- Laurenţiu. Menține în rest celelalte dispoziții care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, în apel, rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpat în sumă de 868 lei precum şi onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru intimata persoană vătămată Stoica Larisa, prin reprezentant legal Stoica Florentina, în cuantum de 470 lei se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 29 iulie 2020, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie. (Hotarâre - nr. 441/2020”

 

UPDATE, 4 iunie 2020

Instanța a respins propunerea de înlocuire a măsurii controlului judiciar în cazul lui Stoica Antonio, cel care inițial a fost condamnat cu suspendate pentru viol comis asupra copilului. 

Urmează să se judece contestația formulată de Parchet dar din păcate până când va fi dată o sentinţă definitivă, bărbatul va fi liber.

Reamintim faptul că în luna noiembrie a anului trecut, Antonio Stoica a profitat de absenţa soţiei de acasă și şi-a abuzat propria fiică, o copilă de 6 ani.

După ce mama s-a întors acasă, după aproximativ două luni, fetița i-a povestit cele întâmplate, iar femeia, șocată, a sesizat poliția.

Bărbatul a fost dus atunci la audieri unde, inițial, a negat totul. 

Într-un final și-a recunoscut faptele și a fost arestat preventiv, măsură menţinută timp de aproximativ 7 luni, de Judecătoria Piteşti.

Acesta a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare de doi ani și 11 luni, motiv pentru care judecătorii au dispus punerea în libertate de îndată a individului.

 

 

Update 5 noiembrie

Bărbatul în vârstă de 50 de ani, din Pitești, acuzat că și-a violat propria fiică, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti cu propunere de luare a unei masuri preventive. Astfel, instanța a hotărât ca individul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Se pare că totul s-a aflat atunci când micuța, în vârstă de 6 ani, i-a povestit mamei prin ce a trecut. Femeia ar fi fost plecată de acasă, o perioadă, în Prahova, pentru rezolvarea unor probleme.

Bărbatul mai are doi copii.

 

Un piteștean, în vârstă de 50 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore de către politistii din cadrul Serviciului Investigatii Criminale Arges, fiind acuzat de viol.

CITEȘTE ȘI ....  (video) Și-a găsit socrul arzând ca o torță

Mai exact, cercetările oamenilor legii arată că, în perioada septembrie-octombrie, barbatul ar fi intretinut raporturi sexuale cu fiica sa minora, impotriva vointei ei.

Bărbatul va fi prezentat mâine Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, cu propunere de luare a unei masuri preventive.