Urmărire ca în filme - Un pădurar a furat 2 mașini. Din arest a ajuns la psihiatrie

UPDATE, 10 aprilie:


La începutul anului, un tânăr de 22 de ani, din Corbeni, a fost reținut după ce a furat două autovehicule. Povestea începe în Albeștii de Argeș, unde a furat o mașină dintr-o benzinărie, sub amenințarea cuțitului. Cu mașină furată a ajuns în Capitală, acolo unde a provocat un accident pe Calea Plevnei. Argeșeanul și-a părăsit mașina furată și s-a urcat la volanul pe celei pe care o lovise. A demarat în  trombă având pe urmele sale cinci maşini de poliţie.
După o urmărire ca în filme, a fost prins de oamenii legii și reținut pentru faptele sale. Ulterior, instanța a decis arestul preventiv pentru 30 de zile, fiind acuza în total de comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, distrugere şi tâlhărie calificată.

La un timp, având un comportament anormal, tânărul a fost internat la Spitalul Peniteciar Mioveni, acolo unde medicii au concluzionat că nu avea discernământ la momentul în care a comis infracțiunile. Astfel, Judecătoria Curtea de Argeș a revocat măsura arestării preventive, iar tânărul a ajuns la psihiatrie. Acum, acesta nu va răspunde penal pentru faptele sale.

Menționam că băiatul de 22 de ani este pădurar la Ocolul Silvic Curtea de Argeş,


 

Update, 31 ianuarie: 

În ziua de 30 ianuarie, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Curtea de Argeş au continuat cercetările într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt şi au reţinut un tânăr de 22 de ani, din Corbeni.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 29 ianuarie, în jurul orei 22:00, în timp ce se afla pe raza localităţii Albeştii de Argeş, tânărul ar fi sustras un autoturism, sub ameninţarea unui obiect tăietor-înţepător.

Cel în cauză a fost depistat de poliţişti în cursul aceleiaşi nopţi, pe raza municipiului Bucureşti, unde a fost implicat într-un eveniment rutier, după care ar fi abandonat autoturismul sustras iniţial şi ar fi sustras un alt autoturism.

În ziua de 30 ianuarie, după administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş în fața instanței, iar Judecătoria Curtea de Argeş a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 

 

Un tânăr de 22 de ani care furase două mașini a fost prins vineri seară, după o urmărire în București, informează Poliția Capitalei. El amenințase cu cuțitul un bărbat de la care a furat prima mașină, cu care a provocat un accident.

Poliţiştii de la Secţia 20 Poliţie au observat vineri seara, în jurul orei 23.00, un accident între două autoturisme, în apropierea unui complex comercial din Sectorul 6, potrivit Poliţiei Capitalei.

Ambii şoferi implicaţi în eveniment au coborât din maşină, moment în care unul dintre aceştia s-a urcat în cealaltă maşină şi a fugit de la faţa locului.

Polițiștii au pornit în urmărirea maşinii și au cerut şi sprijinul altor echipaje. Maşina urmărită a fost oprită pe o stradă din Sectorul 6, iar şoferul, un bărbat de 22 de ani, imobilizat şi dus la secția de poliţie.

„Din primele date s-a stabilit că bărbatul ar fi sustras primul autoturism pe care îl conducea la momentul producerii accidentului din municipiul Curtea de Argeş, după ce ar fi ameninţat o altă persoană cu un cuţit”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.


Sursa: Digi24