Un proiect de 34 milioane lei bate pasul pe loc pentru... 35 de bani!

Consilierii judeţeni s-au reunit săptămâna trecută în şedinţă extraordinară pentru... 35 de bani. CJ Argeş a depus, pentru finanţarea din fonduri nerambursabile, proiectul cu titlul „Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti - piaţa Vasile Milea, nr. 1, judeţul Argeş”.  Valoarea totală a proiectului este de circa 35 milioane lei.

Pentru că, în urma calculelor efectuate de ADR Sud Muntenia, s-a depăşit cu 35 de bani suma declarată eligibilă, în concordanţă cu normele a trebuit ca această sumă minusculă să fie trecută la cheltuieli  neeligibile, pe care să le suporte CJ Argeş în cadrul implementării proiectului.

„Ni se solicită refacerea bugetului proiectului, deoarece în urma corelării la nivel de zecimală a Machetei cu Bugetul din Formularul Cererii de finanţare s-a depășit limita impusă (15%) de Ghidul solicitantului pentru măsuri conexe, cu 0,35 lei.”, se arată în proiectul de hotărâre.

Deşi pare o nimica toată, fără acest mărunţiş nu se poate trece mai departe cu proiectul spre a fi aprobat la finanţare, aşa că s-a constituit o şedinţă extraordinară, cu mare mişcare de trupe pentru această modificare ce pare insignifiantă. 
Cazul nu este singular. Şi la Piteşti, în urmă cu doar câteva săptămâni, Consiliul Local s-a întrunit pentru a face o rectificare bugetară de 60 de bani. Este vorba de proiectul de extindere şi reabilitare a Şcolii „Mircea cel Bătrân”, finanţat prin PNDL II. Pentru că Ministerul Dezvoltării Regionale a sesizat că finanţarea lor era depăşită cu 60 de bani, a cerut ca această sumă să fie trecută la contribuţia beneficiarului, adică a Consiliului Local.
 

Sursa: Saptamanalul Ancheta