Primarul comunei Albeștii de Muscel a dat nas în nas cu hoțul - Acuzatul este recidivist

UPDATE 14 ianuarie:

Săptămâna trecută, primarul comunei Albeștii de Muscel a fost călcat de hoți. Cel acuzat de furt este Alin Durleci, un recidivist din localitatea Bughea de Sus. Ultima condamnare a individului a fost în luna ianuarie 2018, tot pentru furt calificat. Primise o pedeapsă cu suspendare şi se află în perioada de supraveghere. Bărbatul a fost săltat a doua zi de oamenii legi din locuinţa sa situată într-un cătun de rudari.

Alin Durleci, în vârstă de 41 de ani, este cunoscut în localitate pentru  fărădelegile comise. În trecut (noiembrie 2017), bărbatul a fost condamnat de către instanța de la Câmpulung la doi ani de închisoare pentru furt calificat. Judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei, având un termen de supraveghere de doi ani. În această perioadă, individul ar fi trebuit să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, dar şi să presteze un număr de 60 de zile de muncă, neremunerată, în folosul comunităţii, la Primăria Bughea de Sus.

Această pedeapsă nu l-a potolit pe Alin Durleci, iar faptele au continuat. A fost prins şi trimis din nou în judecată. Pe 23 ianuarie 2018, bărbatul s-a ales cu alte două condamnări la închisoare, tot pentru furt calificat. În final, Alin Durleci a fost condamnat la trei ani de închisoare, instanța contopind pedepsele, pentru care s-a dispus suspendarea executării ei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Acum a comis-o din nou şi, probabil, se va alege cu o nouă condamnare sau amendă.

 

Doi bărbați au fost surprinși noaptea trecută în curtea edilului din Albeștii de Muscel. Chiar primarul, Cătălin Manta, a dat nas in nas cu cei doi care au reușit să sară gardul și să o ia la sănătoasă. Primarul a povestit pentru Sursa ta cum s-a întâmplat: "Seara trecută, în jurul orei 22:00, am ieșit din casă și m-am dus către garaj, acolo unde este aplasată centrala termică. Brusc, mi-a apărut în față un individ. Luminile erau stinse și nu am reușit să văd cine este. Cum a dat nas in nas cu mine a luat-o la fugă. N-am apucat sa fac doi pași că un alt individ a ieșit din garaj. A sarit peste gard și a luat-o la fuga. L-am alergat aproximativ 250 de metri, dar nu am reușit să-l prind. Apoi, am sunat la 112". 

CITEȘTE ȘI ... Fabrică nouă în Pitești! Angajări în masă

Primarul comunei Albeștii de Muscel nu și-a dat seama dacă cei doi au apucat sa fure ceva, dar este convins că acestea le erau intentiile.  Edilul se afla împreună cu familia acasă când a avut loc incidentul. Pe viitor se gândește să-și monteze un sistem de supraveghere:
”Nu am montat alarme până acum. Am avut încredere. În 46 de ani nu a intrat nimeni la mine pe proprietate să mă păgubească. Nu credeam că o să trăiesc o asemenea experiență”. 

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: INFORMARE METEO! Ce se întâmplă din această noapte cu vremea


Polițiștii, care au fost sesizati imediat după incident, fac cercetări pentru a stabili cine sunt cei doi și dacă au furat ceva din curtea primarului.