Un post TV din România va fi desființat

Este oficial! Un mare post TV din România va fi desființat. Pe 4 octombrie, Consiliul de Administrație al postului a aprobat „demersurile în vederea retragerii licenţei audiovizuale pentru transmisia prin satelit şi digital-terestră a canalului”.

Este vorba despre TVR HD. Televiziunea Română va elimina din grilă postul, iar TVR 1 și TVR 2 vor trece la formatul HDm scrie paginademedia.ro.

TVR HD trebuia să fie postul de sport al Televiziunii Române, dar proiectul nu a reușit în contextul în care postul național a pierdut drepturile de difuzare a Campionatele Mondiale și Europene de handbal.

„TVR HD ar urma să fie televiziune de sport din septembrie, după apariția grilei de toamnă. Până atunci o să fie experimental, iar în anumite tronsoane vor fi transmise evenimente sportive. Sunt anumite competiții pe care le avem deja și pe unele pentru care vom negocia.”, spuneau reprezentanții postului.

Proiectul s-a dovedit a fi un real eșec, deși postul a primit foarte mulți bani de la stat.

TVR a primit 100 de milioane de euro din bani publici și avea al doilea buget de pe piața românească, după Pro TVm scrie sursa citată.