Un piteștean, în topul golgheterilor din Turcia din ultimul deceniu


Fotbalistul român Bogdan Stancu, care joacă din ianuarie 2019 la echipa turcă Genclerbirligi, este pe locul al treilea în clasamentul golgheterilor din Turcia, după golul marcat săptămâna trecută împotriva celor de la Alanyaspor.

Bogdan Stancu a marcat până acum 12 goluri, fiind la egalitate cu Jahovic (Antalyaspor) şi Muriqi (Fenerbahce). Mai mult, Bogdan Stancu este pe locul al treilea în topul golgheterilor din prima ligă din Turcia din ultimul deceniu, având 76 de goluri marcate în 232 de meciuri şi fiind depăşit doar de Yilmaz (153 de goluri în 234 de meciuri) şi Tosun (80 goluri în 205 partide). Practic, românul este cel mai prolific jucător străin din ultimii zece ani din Turcia. 

Originar din Piteşti, Bogdan Stancu şi-a făcut debutul la FC Argeş în 2005 şi joacă în Turcia din 2011. 

Fotbalistul român a mai jucat timp de patru ani pentru Genclerbirligi, între 2013 şi 2017, perioadă în care a înscris 34 de goluri. În Super Liga turcă, Bogdan Stancu a mai jucat, în afară de Genclerbirligi, la Galatasaray, Orduspor şi Bursaspor. Bogdan Stancu are şi 14 goluri marcate în 53 de partide pentru echipa naţională a României.


Sursa: adevarul.ro