Un pat cald pe timp de noapte pentru oamenii nevoiași!

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești a asigurat prin Serviciul de Asistență Comunitară “un pat cald” pe timp de noapte pentru oamenii nevoiași, prin cele două adăposturi de noapte. Adăpostul pe timp de noapte Nord are o capacitate de 24 de paturi destinate persoanelor de sex masculin și adăpostul de urgență pe timp de noapte Speranța are o capacitate de 12 paturi destinate persoanelor de sex feminin. Cele două adăposturi funcționează în program de iarnă, în fiecare zi, în intervalul orar 18.00 - 08.00.
    
În primele zile ale anului, în cadrul adăpostului de noapte Nord au fost 20 de persoane, iar în cadrul adăpostului de noapte Speranța au fost 8 persoane.
    
Persoanele care s-au prezentat sau au fost aduse la sediile celor două adăposturi au beneficiat de cazare, cazarmament, condiții igienico-sanitare, triaj epidemiologic (asigurarea asistenței medicale primare) și hrană (masă caldă) - asigurată prin protocol de colaborare cu Biserica Sf. Vineri.
    
În colaborare cu Poliția Locală Pitești se întreprind acțiuni pentru identificarea persoanelor care au nevoie de adăpost.