În acest oras poți cumpăra o casă cu doar 1 EURO! Ce trebuie să faci ...

Autoritățile din Sambuca, un orășel aflat pe un deal din Sicilia, au scos la vânzare proprietăți care costă un euro. Totuși, cei care le cumpără au de îndeplinit o condiție: să investească 15.000 de euro pentru a le restaura.

Inițiativa are ca scop repopularea localității, în această zonă rurală care a avut de suferit de pe urma migrației de la sat la oraș.

Nu este primul orășel italian care încearcă să atragă străinii cu astfel de oferte tentante, scrie CNN.

„Spre deosebire de alte localități, care au făcut asta doar de propagandă, primăria scoate la vânzare case care costă un euro. Nu suntem intermediari între vechii și noii patroni. O vrei, e a ta”, a spus Giuseppe Cacioppo, viceprimar în Sambuca și consilier turistic.

Cu toate acestea, viitorii proprietari trebuie să investească cel puțin 15.000 de euro în proprietăți care au între 40 și 150 de metri pătrați. Totodată, până când au restaurat locuințele, trebuie să depună un depozit de 5.000 de euro.

Fondat de grecii din antichitate, Sambuca a fost ulterior cucerit de sarazini, care l-au transformat într-un prosper spațiu comercial. Este numit după emirul Al Zabud, cunoscut drept „emirul splendid”.

 

 

Sursa: stirileprotv.ro