Un ONG ameninţă cu blocarea drumurilor spre Câmpulung

„Cum să dezvoltăm turismul în zona Muscelului, dacă de la Piteşti la Câmpulung faci 2 ore?!”, se întreabă consilierul local de la Câmpulung, Bogdan David.

Acesta anunţă că, disperaţi de această situaţie creată, reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul vor bloca drumurile şi, poate, aşa se vor trezi şi autorităţile.

„Săptămânal, ni se spune că se vor încheia lucrările pe DN 73, Piteşti – Câmpulung. Sunt doar minciuni, pentru că eu zilnic nu văd pe nimeni lucrând pe acel drum, plin de semafoare. Cum să se inaugureze, dacă nu se lucrează? Alt exemplu este Câmpulung – Curtea de Argeş, unde, pe o lungime de 25 km, este total impracticabil. Câmpulung – Târgovişte, DN 72A, este în aceeaşi situaţie, dar numai pe teritoriul Argeşului, cum treci de partea cealaltă este alt drum. Pe DN 73 D, care trece prin Boteni – Davideşti – Hârtieşti, făcând legătura cu Mioveniul, nici nu se mai circulă. La Sătic, cea mai frumoasă zonă turistică a noastră, drumul este neasfaltat. Când i-am cerut fostului preşedinte CJ Argeş să ia măsuri, am fost întrebat dacă am vreo cabană pe acolo pe vreun drum. Nu am! Vreau doar ca astfel să asigurăm că este tranzitat Câmpulungul şi mai opresc turiştii şi pe la noi”, a mai declarat Bogdan David destul de revoltat.

Acţiunea de protest este planificată pentru luna septembrie, însă există speranţa ca Ministerul Transporturilor să dea dovadă de receptivitate şi să ia măsuri pe arterele menţionate.

 

Sursa:Saptamanalul Ancheta