Un nou serviciu public pentru românii care vor să fie tot timpul conectaţi

Harta României în funcţie de semnalul la mobil a fost lansată. Este un nou serviciu public, prin care utilizatorii pot afla unde semnalul este puternic, slab sau inexistent, în funcţie de operatorii de reţea.

 

În felul acesta, românii pot rămâne tot timpul conectaţi. Sau dimpotrivă, pot căuta zone izolate, atunci când simt nevoia să ia o pauză de la tehnologie.
Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM: Eu consider că acest instrument va duce şi la o competiţie între operatori. În momentul în care aleg un operator sau altul să ştie să-şi ia informaţiile extrem de bine, într-un mod gratuit.

 

Harta este disponibilă pe siteul aisemnal.ro. Puterea sau existenţa semnalului sunt redate în funcţie de operator şi tehnologia folosită, de la 2G la 4G. 

 

Specialiştii au făcut măsurători timp de cinci luni pentru a aduna datele.
Cristin Popa, director executiv explică la hartă: Sunt 246.000 de kilometri parcurşi, în fiecare localitate, dacă vă uitaţi, la nivel de detaliu, am intrat pe fiecare alee, fiecare uliţă.

 

Zonele de munte şi de deal au cea mai slabă acoperire, pentru toţi operatorii. Un lucru pe care localnicii din Senereuş, Mureş, îl ştiu prea bine. Harta există, momentan, doar pe site, dar va putea fi descărcată în curând direct pe telefon, printr-o aplicatie.
 

 

 

Sursa: observator.tv