Un nou proiect de cercetare socio-economică la Universitatea Constantin Brâncoveanu

Anul 2018 a adus în portofoliul Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești un nou proiect de cercetare socio-economică în aria dezvoltării regionale. Echipa formată din conf.univ.dr. Cristina Șerbănică (coordonator proiect), conf.univ.dr. Cristina Gănescu, conf.univ.dr. Sebastian Ene și lect.univ.dr. Iuliana Talmaciu a câștigat competiția națională de proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe (TE2016). 

Competiția a fost una deosebit de acerbă: din cele 163 de propuneri depuse în domeniul  științe socio-economice, doar 17 au fost declarate câștigătoare, între acestea înscriindu-se și propunerea Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești. 


Scopul proiectului de cercetare cu tema ”Specializarea inteligentă în regiunile rămase în urmă din Europa Centrală și de Est” este acela de a examina, din perspectiva sistemelor regionale de inovare, cauzele rămânerii în urmă și factorii de periferalitate și de a evidenția opțiunile strategice de tranziție către stadiul ”regiunilor cunoașterii” sau al ”regiunilor care învață” (”learning regions”).
Proiectul are o durată de implementare de doi ani (2018 - 2020) și este finanțat printr-un grant al Ministerului Cercetării și Inovării, CNCS-UEFISCDI, în cadrul Programului Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare PNCDI III.