Un nou lanț de cinematografe intră în România

Lanțul austriac de cinematografe Cineplexx, care s-a extins puternic în ultimii ani în special în zona Balcanilor, este anunțat ca urmând să intre și în România, în centrul comercial Shopping City Satu Mare, dezvoltat de grupul NEPI Rockcastle și planificat pentru inaugurare la finalul acestui an.

Operatorul austriac de cinematografe a fost inclus pe lista NEPI a chiriașilor care vor ocupa spații în acest mall. Informația a fost anunțată prima dată de publicația locală presasm.ro. 

La acest moment, Cineplexx are 50 de cinematografe, dintre care 44 multiplex, cu aproximativ 300 de săli. Cu circa 1.500 de angajați, compania a avut anul trecut vânzări de 140 milioane euro și aproximativ 12 milioane de vizitatori.
Shopping City Satu Mare este construit pe un teren de aproximativ 6 hectare, fiind cel de-al 18-lea centru comercial din portofoliul românesc al NEPI, cu o investiție estimată la circa 40 de milioane de euro. Deschiderea centrului comercial este programată, la acest moment, pentru luna decembrie.

sursa: profit.ro