Un nou Kaufland în Piteşti!

Retailerul german Kaufland va construi un nou hypermarket în Piteşti, situat în cartierul Prundu, în locul fostei autobaze, care a fost în proprietatea societăţii Astra SA. Deja investitorul pregăteşte terenul pentru a demara lucrările şi a solicitat evacuarea spaţiului.

„Pentru a ajunge cât mai aproape de clienții noștri, suntem în permanentă căutare de noi locații în România, și nu numai.”, anunţă compania pe site-ul propriu.

Aceasta specifică şi criteriile de selecţie a proprietăţilor de care este interesată:
- spațiu amenajat sau neamenajat în incinta centrelor comerciale mari (malluri), cu sala de vânzare cuprinsă între 2.200 și 4.000 m2;
- construcții aflate în faza de proiect sau finalizate: suprafețe de la 2.000 m2 utili;
- terenuri cu sau fără construcție: suprafețe de la 14.000 - 22.000 m2;
- poziționare: centrală sau periferică;
- drept de construcţie / posibilitatea de obţinere a autorizaţiilor pentru construcții mari; 
- locuitori: în orașe cu cel puțin 30.000 de locuitori;
- arie de acoperire: cel puțin 60.000 de locuitori. 

 


Kaufland a intrat pe piața din România din 2005 și este parte a grupului german Schwarz, care deţine şi reţeaua Lidl. În Piteşti, sunt deja două hypermarketuri Kaufland, unul în cartierul Nord şi unul în Craiovei. 
După cum scrie „Ziarul Financiar”, în România, Kaufland este liderul pieţei de retail, dar şi unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat. În 2019, compania a generat valoare adăugată directă de aproximativ 461,7 milioane de euro. Grupul operează pe plan local 133 de hipermarketuri cu preţuri mici. Pentru anul financiar 2020, care începe la 1 martie 2020 şi se încheie la 28 februarie 2021, compania are bugetate 13 magazine, dintre care cinci au fost deja inaugurate. Retailerul german a obţinut în 2019 afaceri de 11,9 miliarde de lei, cu 9% mai mari decât cele din anul anterior, arată calculele ZF pe baza datelor publice. 

Sursa: saptamanalul ancheta