Un nou centru comercial în curtea CNCD

CNCD, societatea care până acum câţiva ani se ocupa cu transportul în comun  din Piteşti, se reprofilează! 

Având ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor, societatea intră pe piaţa de retail, intenţionând să construiască în curtea CNCD, aproape de  bariera din Eremia şi la câţiva paşi de Parcul Lunca Argeşului, un centru comercial. 

Investiţia se află în faza obţinerii avizelor şi a autorizaţiilor impuse de legislaţia în domeniu, având undă verde de la Agenţia de Mediu, CFR, precum şi certificatul de urbanism eliberat de primărie. 

Conform documentaţiei depuse la APM Argeş, se doreşte amenajarea unui centru comercial cu regimul de înălțime parter înalt de maximum 9 m înălţime, care să se întindă pe o suprafaţă de 2160 mp, ceea ce reprezintă un sfert din terenul destinat investiţiei, restul fiind ocupat de parcări, drumuri de acces şi spaţii verzi. 

Pentru realizarea proiectului, o parte dintre construcţiile existente va fi demolată. Situat la intersecția a trei străzi - Depozitelor, Tache Ionescu și Strada paralelă cu calea ferată - noul magazin va dispune de 120 locuri parcare. 

Deşi în documentaţie nu se specifică exact ce fel de magazin va fi cel din curtea CNCD, în memoriul tehnic au fost utilizate imagini exemplificative cu un supermarket Lidl, astfel încât este foarte probabil ca aici să se dezvolte al patrulea magazin Lidl din Piteşti, pe lângă cele existente în Prundu, Războieni şi Găvana. (N.C.)


Sursa: Săptămânalul Ancheta