Un nou caz de coronavirus a fost confirmat în Europa!

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a crescut sâmbătă la 813, în condiţiile în care încă 89 de persoane au murit în provincia Hubei din China, informează CNN.
Dintre cele 813 victime, 811 s-au înregistrat în China continentală, una în Filipine şi una în Hong Kong. De asemenea, numărul cazurilor confirmate de infecţie a crescut la 37.000, dintre care cel puţin 27.100 au fost înregistrate în provincia Hubei, de unde a pornit epidemia.

Astfel, ziua de sâmbătă este cea în care s-au înregistrat cele mai multe decese cauzate de coronavirus de la declanşarea epidemiei, în ianuarie.
În aceste condiţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că va trimite în China o echipă pentru a investiga această epidemie.

 

 


Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat în Marea Britanie

l patrulea caz de pacient infectat cu noul tip de coronavirus a fost confirmat duminică în Marea Britanie, au informat oficiali din domeniul Sănătăţii, relatează BBC.

Pacientul a intrat în contact cu un al pacient britanic şi ar fi fost infectat în Franţa.
Anunţul a fost făcut după ce 200 de britanici şi persoane de alte naţionalităţi au fost evacuate duminică din Wuhan.

 

 

 

Un britanic a fost diagnosticat cu coronavirus în Spania

Un bărbat britanic a fost diagnosticat duminică cu noul tip de coronavirus în Mallorca, acesta fiind al doilea caz confirmat în Spania, a informat Centrul Naţional pentru Microbiologie, relatează Reuters.

Pacientul este unul din cei patru membri ai unei familii de britanici ţinute sub observaţie în Mallorca după ce au intrat în contact cu o persoană infectată din Franţa.
Ceilalţi trei membrii ai familiei nu au fost diagnosticaţi cu noul tip de coronavirus.


Sursa: Mediafax.ro