Un nou bloc de locuințe sociale în Pitești!

Un nou bloc de locuințe sociale în Pitești! Primăria investeşte 2 milioane de euro pentru 48 de garsoniere şi 8 apartamente.

O mare problemă a municipiului Piteşti este aceea a lipsei locuinţelor sociale, la acest moment existând mii de cereri din partea celor care nu îşi pot permite să-şi cumpere o casă. La capitolul investiţii în construcţia de noi locuinţe, Piteştiul stă foarte prost, comparativ cu alte oraşe din ţară. De exemplu, la Craiova, este în derulare un proiect de construire a unui ansamblu rezidenţial care prevede construirea a nu mai puţin de 1.800 de locuinţe sociale, iar la Galaţi s-au dat deja în folosinţă în urmă cu trei luni jumătate din cele 1.200 de garsoniere şi apartamente din 23 de blocuri construite de primăria din localitate.

CITEȘTE ȘI ... IMPOZITE mai mari pentru barurile și restaurante mici

În reşedinţa Argeşului, primăria nu a construit în 25 de ani nici măcar un bloc nou, preferând, în schimb, să modernizeze şi să transforme în locuinţe sociale câteva foste cămine de nefamilişti, ultimul fiind G1 din Războieni, cumpărat de la omul de afaceri Gheorghe Văsîi. Un proiect similar va fi implementat  la Piteşti în perioada următoare, de această dată imobilul ce va fi transformat în bloc de garsoniere şi apartamente fiind căminul fostului liceu CFR. Conform studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic, costurile acestei investiţii estimate de către specialişti se plasează în jurul sumei de 100 de miliarde de lei vechi, urmând să fie date în folosinţă 48 de garsoniere şi 8 apartamente cu 2 camere. „Vom realiza acest proiect foarte important pentru comunitate din fonduri proprii. Avem multe cereri pentru locuinţe sociale şi nu mai sunt spaţii de repartizat. Toate locuinţele vor fi dotate cu baie şi bucătărie, iar unele chiar cu balcon”, a declarat primarul Cornel Ionică pentru Săptămânalul Ancheta.

Sursa: Săptămânalul Ancheta