Un medic a făcut infarct după ce judecătorii piteşteni l-au condamnat la închisoare

În ianuarie 2016, altercaţia dintre doi medici vâlceni făcea înconjurul ţării. Un medic chirurg şi-a înfipt bisturiul în gâtul unui alt doctor, chiar în timp ce avea un pacient pe masa de operaţie. Dosarul medicului Constantin Ploscaru, care a încercat să îl omoare pe colegul său, dr. Emil Bărbulescu, a fost judecat de către magistraţii argeşeni. Sentinţa finală a fost dată chiar săptămâna trecută, pe 23 ianuarie, când Curtea de Apel Piteşti a decis condamnarea chirurgului Constantin Ploscaru la 3 ani şi 4 luni de închisoare, pentru tentativă de omor. Numai că medicul a decedat aşteptând să i se pună cătuşele.

După cum scrie presa vâlceană, când a aflat sentinţa, medicul în vârstă de 67 de ani, a decis să nu fie văzut de membrii familiei la momentul încătuşării, aşa că a plecat la casa pe care o deţinea în localitatea Berislăveşti, judeţul Vâlcea. Poliţiştii au avut un şoc când au ajuns acolo, deoarece l-au găsit mort pe chirurg, răpus de un infract, conform cercetărilor ulterioare. 


 Înjunghiere în sala de operaţie


Pe data de 16 ianuarie 2016, dr. Emil Bărbulescu era şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea şi a dorit să efectueze un control al blocului operator. Într-una din sălile de operaţie, despre care nu ştia că este ocupată, l-a găsit pe colegul său, Constantin Ploscaru, care efectua o intervenţie simplă, de extirpare a unui chist sebaceu. Pentru că operaţia era una ce se putea realiza în policlinică şi era ocupată o sală destinată urgenţelor, dr. Emil Bărbulescu i-a atras atenţia colegului său. „Medicul Ploscaru avea în mână un portac când am intrat în sală. I-am făcut o poză ca să pot dovedi că acesta ocupa sala fără a fi autorizat, pentru a avea proba necesară în eventualitatea unei reclamaţii din partea colegului şi, când eu verificam telefonul, acesta a lăsat portacul, a luat un bisturiu şi s-a repezit la mine” - a declarat dr. Emil Bărbulescu. Acesta a reuşit să vadă când Ploscaru se apropia de el şi l-a lovit pe atacator cu piciorul în piept, dezechilibrându-l, ceea ce a reprezentat şansa sa de a nu îi fi secţionat gâtul, însă a fost atins de bisturiu. „Nici nu am ştiut ce mi se întâmplă exact. După lovitură, am tras puternic aer în piept şi am verificat dacă îmi sunt afectate căile aeriene. După aceea am fost dus într-o altă sală de operaţie şi s-a intervenit rapid”, a mai declarat Bărbulescu. „Am simţit că mă ia cu leşin, că ameţesc şi am crezut că este vorba de o lipotimie. Abia după aceea am aflat că era vorba de foarte mult sânge pierdut şi că puteam să mor” - a mai declarat Emil Bărbulescu în faţa instanţei.

Între victimă şi agresor era un conflict mai vechi, iar răposatul medic Ploscaru era cunoscut în rândul colegilor pentru plângerile şi sesizările pe care le făcea. 

 

 


Sursa: Săptămânalul Ancheta