Un lanț de supermarketuri plafonează prețurile pentru până la 500 de produse

Un lanț de supermarketuri plafonează prețurile pentru până la 500 de produse


Un lanț de supermarketuri din România a anunțat că plafonează prețurile pentru 500 de produse esențiale, în perioada 25 martie – 19 aprile, până de Paște. Este vorba despre Carrefour România.

Plafonarea prețurilor acoperă categorii variate, extrem de solicitate în această perioadă, precum: produse de bază (faină, paste, ulei, zahăr etc), alimente congelate, conserve, apă și sucuri, lactate și brânzeturi, mezeluri și specialități, cafea și dulciuri, îngrijire personală și produse pentru bebeluși. Lista completă poate fi consultată pe site-ul Carrefour.


“Decizia este în întregime a Carrefour, luată independent, cu responsabilitate. Aceasta înseamnă că în continuare furnizorii companiei lucrează pe o piață liberă, și că prețul produselor furnizate se formează în funcție de cerere și ofertă, de stocuri, materii prime, dificultăți logistice sau operaționale”, precizează retailerul.
„Toate aceste elemente au devenit extrem de volatile, și credem că responsabilitate înseamnă să respectăm eforturile de livrare ale furnizorilor, oferindu-le un preț corect, dar în același timp să protejăm clienții de această volatilitate, într-o perioadă grea pentru toți”, spune Julien Oet, Merchendise and Supply Chain Director, Carrefour România.

Mai mult, în cadrul aceluiași demers de cumpărături responsabile, clienții care și-au instalat Carrefour App pot vizualiza produsele din fiecare categorie, își pot pregăti o listă de cumpărături, planificând în avans modul de aprovizionare. Ulterior, tot utilizând Carrefour App, clienții pot face cumpărături în siguranță (scanând și plătind, fără a le mai scoate pe bandă la casă de marcat), din magazine. Sau, dacă decid să rămână în siguranța căminului, pot comandă pe Carrefour.ro și din platforma BRINGO. Compania precizează că volumul solicitărilor din această perioadă este extrem de mare, și în ciuda eforturilor, e nevoie de mai multă răbdare decât de obicei în plasarea și așteptarea livrării comenzilor, se mai specifică în comunicat.