Un italian bolnav de coronavirus - vizită în România

Un italian bolnav de coronavirus - vizită în România

Un cetățean italian bolnav de coronavirus ar fi fost în România în weekend-ul trecut. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, originar din Cattolica, revenit recent din România, a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, în Italia. 

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.
În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al MAE.

CITEȘTE ȘI ... Cum să protejezi de epidemie un popor care zice “Decât să plângă mama...” CoronoSărăcia și CoronoProstia

 

Italianul în vârstă de 71 ani ar fi fost în România pentru o partidă de vânătoare. Omul deține un bar în localitatea Valconca, de pe coasta de est a Italiei, la puțini km de Cattolica. Autoritătile au făcut o listă cu angajații care lucrează în barul deținut de italian pentru a le fi făcute analize. Sunt de altfel făcute investigații și pentru a reconstrui traseul acestuia.

Autoritățile sanitare italiene îi țin sub observație familia, dar și pe cele două persoane care l-au însoțit în călătoria din România.