Un grup din Coreea investeşte 9 milioane euro într-o fabrică din Argeș!

GMB România Auto Industry, o companie care face parte din grupul coreean GMB Korea, va începe în 2020 producţia într-o nouă fabrică ridicată în comuna Oarja, de lângă Piteşti, o localitate în care se mai află investiţii ale Dacia (centrul de piese de schimb), dar şi fabrica de componente auto a grupului Martur din Turcia.

Investiţia totală în noua fabrică se ridică la 42,6 mil. lei (9,1 mil. euro) şi a beneficiat şi de un ajutor de stat de 9,9 milioane de lei prin intermediul Schemei 807/2014, pentru stimularea investiţiilor majore. Proiectul de investiţii vizează înfiinţarea unei noi unităţi de producţie pentru componente de motor automobile, pompă de apă şi corp valvă, prin realizarea unei construcţii şi achiziţionarea de instalaţii tehnice şi echipamente, conform datelor publice din 2018.

CITEȘTE ȘI ... Agricultorii argeşeni – „vânaţi” de Carrefour Piteşti pentru a le comercializa fructele şi legumele

„Fabrica este în construcţie şi probabil va fi gata în anul 2020“, au transmis pentru ZF reprezentanţii companiei, care nu au oferit alte informaţii legate de proiectul de investiţii sau de numărul de locuri de muncă create. Datele de la mfinante.ro arată că investiţia GMB România Auto Industry din Oarja va crea 70 de noi locuri de muncă.

Grupul mai are fabrici în Coreea, Japonia, China, Thailanda şi Rusia.


Sursa: zf.ro