Un examen senologic scade riscul dezvoltării unui cancer mamar sever

Hera`s Med Boutique Bradu şi-a extins din această lună serviciile dedicate sănătăţii femeii, prin cooptarea în echipa de specialişti a medicului Silvia Bărbulescu - medic specialist chirurgie generală; supraspecializare în chirurgia sânului. Domnia sa activează în Bucureşti, însă de la începutul lunii iulie este şi în provincie, mai aproape de argeşence. Este medic chirurg senolog, cu o experienţă de 18 ani ân chirurgie şi de 9 ani pe senologie. Dr. Silvia Bărbulescu este prezentă la Hera`s Med în fiecare zi de luni, în intervalul 9.00 – 15.00. oferind consult senologic şi ecografie mamară, un pas important în prevenirea şi diagnosticarea timpurie a oricăror afecţiuni mamare. Domnia sa oferă şi câteva sfaturi argeşencelor, spicuind din jurnalul său de ecografist de sâni:


✔️ Ruptura unei proteze mamare ( implant mamar) în alăptare, ar trebui să dea de bănuit atunci când sânul își dublează volumul și persistă în timpul tratamentului cu antibiotic. Evident că o ecografie mamară ar putea fi lămuritoare! Nu tratați o angorjare a sânului protezat cu implant mamar ca o banală mastită !


✔️ O adenopatie axilară, o întărire a regiunii pectorale observată după o intervenție chirurgicală conservatoare pentru cancer mamar în timpul tratamentului chimioterapic trebuie explorată cel putin ecografic. Poate fi un semn de recidivă tumorală și poate indica o evoluție a bolii, cu ineficiența tratamentului chimioterapic și schimbarea liniei de tratament. O biopsie din noduli va fi evident lamuritoare!


✔️ O displazie chistică mamară bilaterală, asociată cu ciclul menstrual întârziat poate indica o dereglare hormonală la o pacientă de 27 ani, la care se poate tenta o ajustare cu tratament anticoncepţional.


✔️ Micile umflături retroareolare după vârsta de 50 ani, pot fi papiloame intraductale. O ecografie asociată cu mamografie pot orienta diagnosticul către o biopsie mamară, absolut necesara pentru un diagnostic de certitudine!


☎️ 0754.070.070

☎️ 0755.688.984