Un comerciant vindea apă de colonie pe post de dezinfectant

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a efectuat un control tematic privind produsele cosmetice. Au fost controlaţi 23 de operatori economici şi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale. În consecinţă, au fost aplicate 10  amenzi  în valoare totală de 75.500 lei şi 3 avertismente. De asemenea, au fost oprite de la comercializare 254 de produse cosmetice în valoare totală de 4.555 lei. În timpul controalelor, comisarii OPC au descoperit în magazinele de cosmetice testere expirate precum flacoane cu fond de ten care nu aveau menţionată data la care recipientul fusese deschis, dar nici informaţii cu privire la producător ori ţara de origine. Nereguli au fost depistate şi la alte produse cosmetice, creioane dermatograf, rujuri, săpunuri, apă de parfum.

„Am avut o situaţie puţin mai aparte: am găsit la un operator economic un produs etichetat ca fiind dezinfectant de mâini, dar care în realitate era apă de colonie. Produsul a fost retras de la comercializare”, ne-a declarat  Violeta Nedelcu, comisar-sef adjunct al CJPC Argeş.

Aceasta a venit cu o serie de sfaturi pentru argeşeni, ce trebuie urmate la achiziţia oricărui tip de produse:

„Consumatorii trebuie să cumpere produse din spaţii care sunt autorizate în acest sens, pentru care există informaţii în limba română, care au informaţii minime cu privire la ingrediente, să fie atenţi la termene, acolo unde ele există, şi la preţuri”. 

Preluat: saptamanalul ancheta