Un cioban argeşean luptă la Bruxelles împotriva băieţilor deştepţi din zootehnie

Oierul Dan Petrescu împreună cu celebrul Ghiţă Ciobanul cer sprijinul Europei pentru împărţirea corectă a banilor din subvenţii.


Cel mai mare crescător de ovine din Argeș, Dan Petrescu, este dispus să meargă până în pânzele albe pentru a i se face dreptate, atât lui, cât și celorlalți crescători de animale din țară, sătui ca doar corupții să aibă de câștigat. După ce a depus mai multe plângeri penale la DNA, după ce a blocat circulația în Curtea de Argeș, scoțând câteva sute de oi la protest, Dan Petrescu a mers în Parlamentul European la Bruxelles, pentru mai multe întâlniri, alături de Ghiță Ciobanul, pe numele său Gheorghe Dănulețiu, și Ionică Sterp.

Echipați cu tradiționalul clop, și tricolorul românesc, cei trei oieri au fost întâmpinați de către europarlamentarul Laurențiu Rebega,  membru al  Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală, și el în port popular, care i-a invitat la discuții și le-a preluat petiția. Demersul celor trei oieri este justificat de faptul că „nu mai vor un sistem nedrept de împărțire a subvențiilor pentru oierit, unde banii mulți ar fi obținuți chiar pe baza unor false certificate de origine pentru animale, vor să se termine cu băieții deștepți care pun mâna pe pășunile României. Noi cerem sprijinul oierilor din Europa, a federațiilor și asociațiilor europene din oierit ca să ne ajute să ne rezolvăm problemele, spune Dan Petrescu, crescător de ovine din Curtea Argeș”, arată publicația Agroinfo, care i-a însoțit pe ciobanii noștri.


 „Oameni nedreptățiți și batjocoriți la ei în țară!”
Laurențiu Rebega nu este la prima întâlnire cu Dan Petrescu. Aceștia au mai discutat și în perioada protestelor de la Curtea de Argeș, când europarlamentarul a venit la fața locului împreună cu președintele Forței Naționale Argeș, Andrei Mihai, care la rândul său și-a arătat sprijinul pentru producătorii autohtoni.

„Am susținut și voi susține, în rezolvarea problemelor,  toți oamenii care se simt nedreptățiți și batjocoriți la ei în țară. Trebuie să punem capăt indolenței administrației publice și corupției. Cunosc foarte bine acest caz și sper ca vizita lor la Bruxelles să aibă succes, ceea ce va fi benefic pentru toți crescătorii de animale.”, ne-a declarat liderul Forței Naționale, Andrei Mihai. 


În vizita lor, cei trei ciobani au mai trecut pe la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), dar și pe la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri), unde au avut discuții și au înregistrat sesizări privind nedreptățile la care sunt supuși. După cum au stabilit cu europarlamentarul Rebega,   Dan Petrescu și colegii lui se vor întoarce la Bruxelles la momentul la care petiția lor va fi dezbătută în Parlamentul European, pentru a își aduce argumentele.