De ce a murit bebelușul din Suceava. Tatăl vrea să dea în judecată medicul legist

UPDATE, 5 mai:


A fost emis raportul medico-legal în cazul bebeluşului care a murit la câteva ore după ce a fost scufundat în cristelniţă, la botez, în Suceava. 

Conform raportului, copilașul a decedat din cauza "insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută, instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat".

Tatăl bebelușului este consternat de decizia IML și a anunțat că va da în judecată medicul legist care a întocmit documentul.
 

Update, 3 februarie:

A început cercetarea penală împotriva preotului care a oficiat ceremonia religioasă de botez în urma căreia un bebeluş de şase săptămâni din Suceava s-a stins din viaţă. 

Deocamdată, preotul are calitatea de suspect în dosar.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este înregistrat un dosar penal care are ca obiect efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută de articolul 192, aliniatul 1 din Codul Penal. Persoana faţă de care facem cercetări a dobândit calitatea de suspect”, a transmis Anca Panciuc,  purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.  

Sursa citată a amintit că suspectul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.  

Duminică, 31 ianuarie, bebeluşul Iustin a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Suceava, imediat după slujba de botez oficiată de preotul bisericii „Sf. Constantin şi Elena”, din Suceava.  
Băieţelul a murit a doua zi, iar tatăl copilului susţine că preotul ar fi provocat tragedia.  

Ancheta procurorilor va stabili cine se face vinovat de moartea copilaşului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă, cercetările s-au făcut in rem, la începutul săptămânii, iar miercuri, 3 februarie preotul a dobândit calitatea de suspect.

Sursa: adevarul.ro

 

UPDATE, 2 februarie:

Cazul bebelușului de la Suceava, care a intrat în stop cardio-respirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniță, și care a fost declart decedat luni dimineață, aduce primele măsuri.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, a anunțat că preotul care a oficiat, duminică, botezul nu mai poate sluji, până la finalizarea anchetei dispuse în acest caz.

Click prezintă imagini de la botezul bebelușului în vârstă de şase săptămâni.


 

Update, 1 februarie:

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez şi ar fi înghiţit multă apă, a murit luni dimineaţă.

Micuţul a fost internat la Terapie intensivă toată noaptea, a fost ventilat mecanic, însă luni dimineaţă, în jurul orei 6, a fost constatat decesul, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Părinţii acuză preotul că nu ar fi ţinut cont că micuţul plângea în acele momente şi l-a băgat de trei ori în apă. Medicii spun că bebeluşul ar fi înghiţit multă apă. 

Incidentul a avut loc duminică, la Suceava, chiar la slujba de botez. Bebeluşul a fost resuscitat chiar în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă. Copilul a fost readus la viaţă, însă starea sa era foarte gravă.

Acum, Poliţia va schimba încadrarea în cazul acesta, astfel că va deveni un dosar penal pentru ucidere din culpă şi urmează să vedem dacă va fi tras cineva la răspundere pentru această întâmplare nefericită.

----------------------------------------------------------------

 

Un bebeluş a fost resuscitat chiar în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava. Copilul a fost readus la viaţă, însă starea sa este foarte gravă.

În vârstă de şase săptămâni, bebeluşul a fost dus, astăzi, de părinţi, naşi şi familie la biserica "Constantin şi Elena" din Suceava pentru a fi botezat. Oamenii au făcut toate pregătirile, iar preotul a început slujba.

În momentul în care bebeluşul urma să fie botezat efectiv, respectiv udat cu apa din cristelniţă, preotul l-a scufundat, aşa cum era tradiţia, de mai multe ori în apă, astfel că acesta a aspirat foarte multă apă.

Potrivit unor surse din cadrul Bisericii, copilul a plâns atunci când a fost scos din cristelniţă, iar probeleme au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir.

Familia s-a speriat în momentul în care copilul nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, după ce a fost scos de preot din cristelniţă. Speriaţi, oamenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD. La sosirea medicilor, bebeluşul era în stop cardio-respirator, astfel că medicii au fost nevoiţi să îl resusciteze.

Bebeluş resuscitat în biserică, după botez, în Suceava
După câteva minute de manevre de resuscitare, medicii au reuşit să facă inima copilului să bată din nou, notează obiectivdesuceava.ro.

Micuţul a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, acolo unde a fost internat pe Secţia de Terapie Intensivă.

În ciuda faptului că a fost readus la viaţă, medicii spun că minutele în care a fost în stop cardio-respirator şi în acelaşi timp creierul a fost privat de oxigen ar putea lăsa urme grave, în cazul în care bebeluşul va supravieţui. Următoarele ore sunt critice.


Sursa: antena3.ro
Foto descriptiv