Un bebeluș român s-a vindecat de Covid după 70 de zile de îngrijiri

Petru, un copil de origine română, s-a născut perfect sănătos la un spital din Valencia, dar după nouă zile s-a întors în stare gravă la pediatrie. Copilul ar fi luat Covid de la fratele său mai mare care era asimptomatic. După 70 de zile de îngrijiri, Petru a fost externat în aplauzele medicilor.

Anul trecut, bebeluşul a ajuns la spital în stare gravă. La început a avut probleme respiratorii şi a fost alimentat cu greu. Din această cauză, recuperarea lui Petru a fost mult mai anevoioasă, iar în primele zile, părinţii lui, Cristina şi José, nu l-au putut vedea decât prin videoconferinţă.

CITEȘTE ȘI... Argeș - Un băiat de 13 ani a ajuns la spital după ce o mașină a lovit căruța în care se afla

Medicii spanioli spun că este un caz foarte rar de Covid-19 cu astfel de simptome la copii nou-născuţi, scrie mediafax.ro.

După aproape două luni şi jumătate la ATI, Petru a învins coronavirusul şi a fost confirmat negativ spre satisfacţia întregului personal de la spitalul spaniol.

CITEȘTE ȘI... Salvamont Argeș: Atenție! Risc mare de avalanșă!

Mama lui a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru grija arătată de personalul secţiei de pediatrie, care s-a strâns la uşă ca să se despartă de Petru cu aplauze.


Sursa: stiripesurse.ro