UN BĂIAT ȘI O FATĂ ne îmbie cu produsul autentic și atestat COVRIGUL MUSCELEAN

O FATĂ a valorificat și a dezvoltat cultura, tradiția și păstrarea valorii acestui produs UNIC în România și în lume începând cu anul 1997.Covrigul cu ou a apărut pe mesele românilor la sfârșitul sec. XVII - începutul sec. XVIII în zona Muscelului de Nord, zonă care cuprinde regiunea Lerești - Dragoslavele, Rucăr- Stoienești și Bughea – Albești. Începând cu sec. al-XVIIIlea, producerea covrigului a luat amploare în toata zona Muscelului, iar- din acest motiv - denumirea lui a devenitCovrigul muscelean cu ou. Se găsește indeobste pe mesele românilor în preajma Sarbatorilor Pascale, cu prelungire până la sărbătoarea Rusaliilor. Rețeta de fabricație se transmite în cadrul familiei, din mamă în fiică, fiecare familie punându-și amprenta în originalitatea ei. 


Arămiu, pufos și aromat. Covrigul cu ou, sau muscelean, nu este doar o rețetă care a trecut proba timpului în satele din Argeș. Acesta este și un produs care dă identitate locului. În fiecare an, de Paști și de Rusalii, desertul are și un festival ce îi poartă numele, iar cofetăriile Un băiat și o fată l-au înregistrat ca marcă tradițională. Secretul aromei stă în cuptorul cu lemne pe care este copt, dar și în frăgezirea aluatului cu țuică sau rom. Rețeta veche de sute de ani i-a fermecat și pe străinii care l-au gustat deja la târgurile internaționale. Covrigul muscelean este preparat din ingrediente 100% naturale, fiind considerat o gustare delicioasă între mesele principale ale zilei, un produs tradițional, dar și brand pentru zona Câmpulung Muscel.


Cofetăriile Un băiat și o fată produc covrigul muscelean după o metodă tradițională, moștenită din străbuni, transmisă din generație în generație și folosită de fiecare descendent al familiei. Rețeta a fost îmbunatațită an de an, prin schimbul de informații și prin sfaturile primite de la specialiști în producția de produse tradiționale.


Brandul Un băiat și o fată deține marca înregistrata OSIM pentru “covrigul cu ou” sau ”muscelean”, ce a devenit cunoscut în întreaga țară, fiind prezentat la diverse expoziții în domeniu și la festivaluri cu produse tradiționale locale, cât și în strainătate, fiind singurele cofetării din țară care creeaza această rețetă, respectând cu strictețe ingredientele din batrâni.

 


Puteți plasa comenzi și puteți descoperi zeci de alte produse delicioase și proaspete:

CÂMPULUNG MUSCEL: 

Cofetărie - Laborator Str. Lascar Catargiu, nr. 28 – 30 | ☎ 0728 879 877 ☎ 0372 902 950

Cofetarie-Trattoria(Centru) Str.Negru Voda,Nr.170A,Bl.A12 | ☎ 0729 158 545

Cofetarie-Trattoria(Bulevard) Str.I.D.Berechet,Nr.1 | ☎ 0729 158 546
Cofetarie (in incinta Kaufland) Str.Fratii Golesti,Nr.22 | ☎ 0248 511 491

 

MIOVENI

Cofetarie - Laborator - Trattoria Bulevardul Dacia,Nr.4,Bl.P8 | ☎ 0729 158 544 


PITESTI

Cofetarie Str.Victoriei,Nr.12A | ☎ 0726 114 348