2 morți în urma accidentului de la Cotmeana. 2 persoane au fost externate - o singură femeie, în spital

UPDATE, 26 februarie, ora 13:40

În noaptea de marți spre miercuri, la câteva ore după producerea accidentului,  şoferul autoturismului a decedat,  în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgență Piteşti. Eforturile medicilor au fost în zadar și pentru socrul acestuia, miercuri după-amiază survenind decesul. Pacientul se afla internat în Secţia Ortopedie. 

În cadrul unității spitalicești se mai află internată, în Sectia Ortopedie, o singură femeie, starea generală a acesteia fiind bună, după ce alte două victime, internate la Neurochirurgie, au fost externate în cursul zilei de joi. 
 
Reamintim că toți cei 5 ocupanți ai autoturismului care a ajuns în prăpastie, la Cotmeana, au fost transportați de către echipajele medicale ajunse la locul accidentului la Spitalul Județean din Pitești.


 

UPDATE, 26 februarie:

Accidentul petrecut marți seara s-a soldat cu doi morți. După ce șoferul de 48 de ani a decedat în cursul nopții de marți spre miercuri, ieri, pasagerul din dreapta, în vârstă de 72 de ani, a pierdut lupta. 

Bărbatul era socrul soferului. Fusese internat la Secția de Ortopedie cu fractură de femur (în două locuri), două coaste rupte, alte traumatisme și o lovitură la cap.


Internate mai sunt celelalte trei femei, una la Secția de ortopedie și celelalte două la secția de Neurochirurgie. 

Soția șoferului, în vârstă de 47 de ani, cu multiple traumastisme și fractură de femur.
Soacra șoferului, în vârstă de 69 de ani, cu contuzie la genunchiul drept.
Cumnata șoferului, în vârstă de 42 de ani, cu contuzie la genunchiul drept și la pumnul stâng

UPDATE, 24 februarie, ora 08:40

Accident tragic, seara trecută, în localitatea Cotmeana. Pe o porțiune de drum extrem de periculoasă, un conducător auto a pierdut controlul volanului, s-a izbit de un parapet de protecție din beton și de glisiera metalică de protecție, căzând într-o râpă de aproximativ 12 metri adâncime.


Dacă aseară, victimele au reușit să se evacueze singure, se pare că traumatismele au fost severe. Vorbim, mai ales, în cazul șoferului de 48 de ani, care în cursul nopții a decedat.

În ceea ce privește situația celorlalte victime, avem următoarele informații:
- Pasagerul din dreapta și femeia de 47 de ani, aflat pe bancheta din spate, au suferit fractură la picior
- Celelalte două femeie, de 42 și 69 de ani, au suferit contuzii și alte traumatisme.
 

Update, 23 februarie, ora: 23:00

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 48 de ani, din Câineni, judetul Vâlcea, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Cotmeana, din direcția Pitești spre Rm. Vâlcea, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, în condiții ce urmează a fi stabilite prin cercetări, intrând în coliziune cu un parapet de protecție din beton și cu glisiera metalică de protecție, după care a părăsit partea carosabilă, căzând la o diferență de nivel de circa 10-12 metri.

Toți cei cinci ocupanți ai autoturismului au fost transportați la spital, pentru investigații și îngrijiri medicale (conducător auto de 48 de ani, din Câineni, judetul Vâlcea; pasager dreapta față, bărbat de 72 de ani, din comuna Vlădești, jud. Vâlcea; pasagere spate: femeie de 69 de ani, din Vlădești, jud. Vâlcea, femeie de 47 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea și femeie de 25 de ani, din comuna Budești, judetul Vâlcea).

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, conform art. 196 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

 

Update, 23 februarie, ora: 21:00

Victimele au reușit sa se evacueze din mașina, dar nu și din râpa. De aceea, salvatorii au folosit tărgi și cordite pentru a le scoate de acolo. 
Cele cinci victime au primit ingrijiri medicale, după care au fost transportate la spital pentru mai multe investigații.

Doua victime au fost preluate de echipaje SAJ, alte doua de ambulante SMURD B2, iar cea de a cincea a fost preluata de echipajul de terapie intensiva mobila.

 

Update, 23 februarie, ora: 20:30

Din informații aflăm faptul că toți ocupanții sunt conștienți. Polițiștii Serviciului Rutier Argeș sunt la fața locului pentru cercetări.


Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN7, în comuna Cotmeana, acolo unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-o prăpastie.

Din primele informații aflăm faptul că este posibil să fie și cinci victime.

La fața locului intervin pompierii cu o autospecială de intervenție, o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj de terapie intensiva mobila și două ambulanțe SMURD B2 plus un echipaj SAJ.


Revenim cu informații.

Sursa: ISU Argeș