Un argeșean - noul rector al Universității de Medicină și Farmacie

Prof. dr. Viorel Jinga este noul rector al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București. Viorel Jinga este născut în localitatea argeșeană Poienarii de Muscel, sat Jugur. Și-a început cariera de medic urmând Liceul Sanitar Pitești. A fost primul admis și a încheiat școala ca șef de promoție.

CITEȘTE ȘI ... TRAFIC BLOCAT pe Pitești- Slatina. Dublu accident - Autospecială ISU lovită


Prof. dr. Viorel Jinga și-a câștigat poziția la o diferență enormă de voturi. Acesta a obținut 833 de voturi din 1.120 de voturi validate, în timp ce contracandidatul său, fostul ministru  Adrian Streinu-Cercel a primit doar 287. În mandatul său pentru funcția de rector, Viorel Jinga își propune să inițieze proiecte prin care să crească vizibilitatea națională și internațională a universității.

CITEȘTE ȘI ... Cum erau fetele exploatate la Caracal. Racolate de un argeșean - 200 lei pe ziua de muncă!


Viorel Jinga are 57 de ani și este medic primar urolog. În prezent, este șeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic "Prof. dr. Th Burghele". Profesorul Jinga a fost decorat de președintele Klaus Iohannis pe 1 decembrie 2019 cu ordinul "Meritul Sanitar" în grad de cavaler pentru întreaga activitate și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical.