Un argeșean a fost declarat sportivul anului 2017!

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a nominalizat, la final de sezon, sportivii anului 2017. La seniori, cel mai bun a fost declarat înotătorul Robert Glință, medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt.


Robert Andrei Glință a intrat pentru prima dată în Bazinul Olimpic Pitești la vârsta de 9 ani (anul 2006), cu intenția de a învăța să înoate. Inițierea a durat puțin, sub ghidarea profesorului Florin Puia. După doar două luni, avea să fie recomandat pentru grupa de performanță, sub coordonarea antrenorului Viorel Ciobanu, în cadrul clubului CSM Pitești.

CITEȘTE ȘI ... Autorul triplei crime de la Câmpulung s-a înecat cu apă! Penitenciarul Mioveni declară...

Între anii 2006 și 2013, s-a pregătit cu profesorul Viorel Ciobanul, fiind legitimat la Clubul Sportiv Municipal Pitești (CPT), activând în cadrul Bazinului Olimpic din Pitești.

Din luna octombrie a anului 2013, Robert decide să se mute fără familie la Baia Mare (jud. Maramureș), pentru a intra sub îndrumarea profesorului antrenor Adrian Gherghel - director al clubului sportiv și al instituției de învățământ Liceul cu Program Sportiv Baia Mare - cu care se pregătește până în prezent. Din motive birocratice complexe, a rămas însă legitimat la CSM Pitești până în luna august a anului 2015.

CITEȘTE ȘI ... Primăria Piteşti a donat un microbuz mascaţilor de la Poliţia Locală

Fiind admis la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș Bolyai - Cluj Napoca, din luna septembrie a anului 2015 se transferă la Clubul Sportiv al Universității Cluj (CSU), însă își continuă antrenamentele la Baia Mare, în cadrul Bazinului Olimpic Gheorghe Demeca.

A fost campion mondial de juniori la 100 m spate în 2015 cu un timp de 54,30 secunde (în bazin olimpic), calificându-se pentru Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro.[1] Deține recordul mondial pentru juniori și recordul național pentru seniori pe această distanță (în bazin scurt), cu un timp de 50,72 secunde.

CITEȘTE ȘI ... Veste proastă! WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane

Primul sport pe care l-a practicat a fost karate, apoi s-a apucat de natație sub conducerea lui Viorel Ciobanu la CSM Pitești. La sfârșitul anului 2015 s-a transferat la CSU Cluj, fiind student la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș Bolyai.

A fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro. Rezultatele complete la această importantă competiție fiind: locul 8, în proba de 100m spate, cu timpul de 53 de secunde și 50 de sutimi (în semifinale - 54:34 - nou record național al României) și locul 18, în proba de 200m spate, cu timpul de 1 minut, 57 de secunde și 91 de sutimi.

CITEȘTE ȘI ... Deputatul ”mitralieră” recidivează! Vrea o lege care să permită hărțuirea sexuală a angajatelor, după ce a fost acuzat de ...

Din toamna anului 2016 este student la Universitatea Babeș-Bolyai. În luna martie a anului 2017, a semnat cu Dinamo București.

Tot în cadrul acestei nominalizări, la juniori, cel mai bun a fost Daniel Martin, cel care a cucerit o medalie de bronz la Campionatele Mondiale.