AȘTEPTAREA A LUAT SFÂRȘIT! ACEASTA ESTE NOUA LOCAȚIE A ORĂȘELULUI COPIILOR!

UPDATE: Primăria municipiului Pitești a decis organizarea Orășelului Copiilor în Târgul Săptămânal.

UPDATE: În cadrul ședinței Consiliului Local Pitești care a avut loc ieri, primarul Piteștiului, Cornel Ionică a anunțat că Orășelul Copiilor va avea loc în una din următoarele locații: Târgul Săptămânal, zona Dedeman, sau varianta Craiovei-Prundu!

Primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică a anunțat într-un mesaj publicat pe pagina sa de socializare, faptul că anul acesta Orășelul Copiilor va fi mutat în Târgul Săptămânal. De ani de zile, bucuria copiilor este o problemă pentru că nu se găsește un spațiu convenabil pentru amplasarea Orășelului Copiilor. Anul trecut parcul de distracții organizat în preajma sărbătorilor a fost amplasat la Stadionul „Nicoale Dobrin”, însă locuitorii din zonă s-au plâns că erau deranjați de agenții comerciali. 

„Stimati pitesteni,
Doresc sa fac unele precizari in legatura cu organizarea Oraselului Copiilor de anul acesta. In ultimii ani am pus la dispozitia solicitantilor spatiul din zona Stadionului Municipal Nicolae Dobrin – str. Nicolae Dobrin si din acest motiv am primit numai critici din partea tuturor. Cu toate acestea, din dorinta de a organiza si in acest an evenimentul, am pus la dispozitie din nou acelasi amplasament pentru Oraselul Copiilor, dar locatarii din zona au depus la Primaria Municipiului Pitesti o “Plangere Prealabila” prin care solicita ca Oraselul Copiilor sa nu se mai organizeze in zona respectiva.


In aceste conditii, am decis sa suspendam utilizarea amplasamentului respectiv si am incercat sa gasim o alta solutie. Clar este faptul ca nu vom putea accepta revenirea pe “Strada Mare“ – zona centrala, pietonala. De asemenea, legislatia nu permite amplasarea Oraselului Copiilor in Parcul “Strand” sau Parcul “Lunca Argesului” ori in in zona Bowling, amplasamentele respective fiind reabilitate cu fonduri europene. Am venit, in aceste conditii, cu propunerea amplasarii Oraselului Copiilor in “Targul Saptamanal”, ajungand la concluzia ca este singura zona in care se poate amenaja Oraselul Copiilor, in acest an. Daca agentii economici accepta aceasta propunere, vom pune la dispozitie “Targul Saptamanal” pentru acest eveniment.”, a scris primarul municipiului Pitești pe pagina sa de socializare.