(video) Tânără de 27 de ani rănită în avalanșă! A fost preluată de elicopterul SMURD

UPDATE ORA 17:10

Bărbatul a fost coborât la Cabana Capra, iar de acolo a fost transportat la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. Totodată, jandarmii montani râmân la Capra până vor fi coborâți toți turiștii.

UPDATE ORA 16:20

Tânăra rănită are 27 de ani, iar bărbatul 40 de ani. Aceștia sunt din Brasov și voiau să viziteze, iarna, Transfăgărășanul împreună cu grupul lor de prieteni, însă din păcate au fost surprinși de avalanșă:

„Un elicopter SMURD  a preluat-o pe tânăra rănită și a transportat-o la un spital din Sibiu. Bărbatul a fost dus de către salvamontiști și jandarmii montani la Punctul de Salvare, acolo unde i se va acorda îngrijiri medicale”, a declarat pentru SursaTa Delia Dragomirescu, purtăror de cuvânt IJJ Argeș.

De asemenea, în aceste momente, 6 dintre cei 13 turiști care se aflau cu cei doi răniți, sunt coborâți de salvamontiști într-o zonă de siguranță. Urmează ca ceilalți 7 să fie și ei conduși, în siguranță, pe același traseu.

UPDATE ORA 15:30

Salvamontiștii din Sibiu și Argeș, dar și elicopterul SMURD intervin pentru extragerea persoanelor. Se pare că femeia este rănită la un picior, însă, viața nu îi este pusă în pericol.

Salvamont România a anunțat că temperaturile foarte ridicate de ieri și azi au favorizat producerea avalanșelor în majoritatea masivelor din țară.

În urmă cu puțin timp, 15 turiști care au plecat de la Bâlea Lac spre Argeș, au fost surprinși la cel de-al patrulea tunel de o avalanșă de zăpadă. Doi dintre ei au fost aruncați la 500 de metri de marginea drumului.
Este vorba despre o femeie și un bărbat. Se pare că cei doi sunt conștienți.

Salvamontiștii și jandarmii montani, dar și un echipaj SMURD se deplasează în zona respectivă. Dacă este nevoie, la fața locului va sosi și un elicopter SMURD.

Revenim.

 

Foto/ Video: Salvamont Argeș și IJJ Argeș