Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a depus jurământul

UPDATE, ora 18:20

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, depune la această oră jurământul de investire. Reamintim că propunerea USR PLUS a fost acceptată de președintele României, Klaus Iohannis.

Mesajul șefului statului:

”Doamnă ministru, Preluați astăzi un minister foarte complicat, Ministerul Sănătății, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes! Vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală și cred că este un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă tuturor speranțe că lucrurile, de acum înainte, vor merge și mai bine. Și, în acest sens, doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și, în acest caz special, să o sprijiniți pe noua colegă, doamna ministru Mihăilă, fiindcă va avea enorm de multe probleme de rezolvat. Iar coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să terminăm, cu rezultate notabil de bune, această etapă nefericită, pandemică. Sper foarte mult ca, printr-o campanie de vaccinare de succes, să reușim până în vară să ieșim din pandemie.”


 

----------------------------------------------------------------

USR PLUS a propus pentru funcția de ministru al Sănătății pe medicul Ioana Mihăilă.

CITEȘTE ȘI ... Spital evacuat, alertă de incendiu cu victime!

Ioana Mihăilă a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu. Este medic endocrinolog de profesie și a fost preşedinte PLUS Bihor.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.
Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a spus Mihăilă, potrivit unui comunicat de presă.

Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.