Ultimă oră! Încă o persoană decedată din cauza gripei sezoniere, în Argeș!

UPDATE, 9 martie 2020:

Conform Direcției de Sănătate Publică Argeș, o persoană, în vârstă de 60 de ani, a decedat din cauza gripei sezoniere, fiind astfel al patrulea argeșean mort din această cauză.

Bărbatul din Bârla avea afecțiuni multiple și era nevaccinat antigripal, a declarat Sorina Honțaru, șefa DSP Argeș, în cadrul conferinței de presă de la Consiliul Județean Argeș, întâlnire a cărui subiect este limitarea  și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu Coronavirus.


Până în acest moment, la nivelul județului Argeș au fost înregistrate 175 de cazuri de gripă (129 de copii și 46 de adulți).

 

Astăzi,  în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, au fost transmise noile măsuri luate pentru limitarea și prevenirea răspândirii infecțiilor cu coronavirus (COVID – 19). Alături de președintele Dan Manu, au fost prezenți prefectul Emanuel Soare, directorul DSP Argeș - Sorina Honțaru, președintele Colegiului Medicilor Argeș - Valentin Bănică, președintele Asociației Medicilor de Familie - Mariana Boșneag, consilierul președintelui pe probleme de sănătate - Anci Ionescu, precum și conducerea unităților medicale aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș.

Având în vedere măsurile obligatorii dispuse în plan național de autoritățile centrale privind organizarea de manifestări publice sau private, s-a luat decizia, în scop preventiv, ca toate evenimentele organizate de instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Argeș să fie suspendate până la data de 31 martie 2020, cu posibilă prelungire și după această dată, în funcție de evoluția situației. De asemenea, în această perioadă vor fi suspendate cursurile la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. Cei interesați pot afla informații în legătură cu activitatea și programul instituțiilor de cultură direct de la sediul acestora sau sunând la numerele de telefon afișate pe site-ul/pagina de Facebook a fiecărei instituții.

În urma conferinței de presă în care președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a anunțat suspendarea evenimentelor organizate de instituțiile de cultură subordonate, cu scopul de a preveni răspândirea îmbolnăvirilor cu coronavirus, și conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor Pitești a stabilit să amâne spectacolele până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

De asemenea, în conformitate cu decizia Ministerului Sănătății, în perioada 8 martie - 31 martie 2020, se sistează vizitarea tuturor pacienților aflați internați în spitale. Pentru situațiile deosebite în care pacienții au nevoie de produse de strictă necesitate, cu excepția celor alimentare, aparținătorii pot aduce la spital pachete care vor fi transmise pacienților de către personalul unității conform unei proceduri stabilite de unitatea sanitară. Reprezentanții din conducerea unităților sanitare roagă pacienții și aparținătorii să manifeste înțelegere și să respecte această decizie luată pentru a preveni și proteja populația și personalul medical de îmbolnăvirea cu coronavirus.

Totodată, în această perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenți, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800 800 358 sau la +4021.320.20.20, număr valabil pentru cetățenii români aflați în străinătate.

 

Anunț de ultimă oră de la Direcția de Sănătate Publică Argeș! Două noi decese au fost înregistrate din cauza gripei. Este vorba de doi bărbați din Pitești, unul de 69 de ani confirmat cu virus gripal tip AH3, iar altul de 78 de ani confirmat cu virus gripa AH1.

Potrivit DSP Argeș, ambii erau nevaccinați antigripal, având condiții medicale preexistente.

Până în acest moment, la nivelul județului Argeș au fost înregistrate 116 de cazuri de gripă (95 de copii și 21 de adulți).

- 82 cu virusul gripal B
- 22 cu virusul gripal AH3
- 12 cu virusul gripal AH1

CITEȘTE ȘI .... TEDDYCARE EXPLICĂ - PE MINUTE - TRAGICUL INCIDENT PETRECUT CU ANESTEZIA BĂIEȚELULUI DE 4 ANI

Complicațiile gripei pot include pneumonie, infecții ale urechii, infecții ale sinusurilor, deshidratare și agravarea afecțiunilor medicale cronice existente, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, astm sau diabet. La persoanele în vârstă, gripa poate provoca, uneori, și/sau agrava anumite afecțiuni preexistente ducând uneori chiar și la deces.

Sfaturi pentru a evita gripa:


- Medicii recomandă să vă spălați pe mâini cât mai des cu apă și săpun.

- Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când strănuți.

- Încercați să stați acasă atunci când sunteți bolnavi.

- Evitați aglomerațiile și spațiile închise.

- Evitați contactul cu persoanele deja bolnave.