ULTIMĂ ORĂ! AVERTIZARE METEO! COD PORTOCALIU DE VISCOL, NINSORI ȘI GER ÎN 11 JUDEȚE!

ULTIMĂ ORĂ! AVERTIZARE METEO! COD PORTOCALIU DE VISCOL, NINSORI ȘI GER ÎN 11 JUDEȚE!

COD GALBEN:

Interval de valabilitate: 05 ianuarie, ora 22 – 06 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate:ninsori însemnate cantitativ și local viscolite;
Zone afectate: conform textului şi hărţii

În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.
Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

În județul Argeș vor fi ninsori începând din această noapte, iar de sâmbătă gerul își va face simțită prezența, se vor înregistra -16 grade celsius în Pitești, ajugnd marți la o temperatură de -20 de grade celsius!

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 06 ianuarie, orele 02 - 18
Fenomene vizate: viscol puternic;
Zone afectate: conform textului şi hărţii

În a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic,rafalele vântului vor atinge 70...85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.