Uite Cascada Bigăr...Nu e Cascada Bigăr! Cum să ajungi acolo!?

Uite Cascada Bigăr...Nu e Cascada Bigăr! Cum să ajungi acolo!? Cascada Bigăr este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume, care impresionează prin forma sa inedită, și cu toate acestea nu mulți turiști ajung la ea.

Turiştii susţin că Cascada Bigăr este greu de găsit! Asta deoarece indicatoarele rutiere spre obiectivul turistic sunt aproape inexistente până în imediata apropiere a zonei. 

Fără GPS sau o hartă, turistul care vrea să ajungă la Cascada Bigăr trebuie să fie extrem de norocos pentru că indicatoarele rutiere lipsesc.

Cascada Bigăr este situată pe drumul naţional 57B. Indicatoarele spre obiectivul turistic ar trebui amplasate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, după solicitarea prealabilă a Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, în administrarea căruia este cascada Bigăr.

Cascada Bigăr este situată la jumătatea distanţei dintre localitaţile Anina şi Bozovici, în drum spre Țara Almăjului. Cele mai apropiate unități de cazare sunt la aproximativ 15 de kilometri distanță, în Bozovici. În luna iulie, în apropierea cascadei Bigăr, a fost deschis un popas turistic.  

Cascada Bigăr a devenit foarte cunoscută după ce, în 2013, a fost declarată drept cea mai frumoasă cascadă din lume, de către site-ul „The World Geography" care a plasat-o pe primul loc într-un top al celor mai impresionante cascade din lume. Anterior, în 2010, „National Geographic Traveler", un ghid turistic internațional, a făcut pentru prima dată prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate. Alături de Cascada Beușnița și Lacul Ochiul Beiului, Cascada Bigăr, se numără printre cele mai frumoase căderi de apă din România. 

sursa: digi24.ro