România va găzdui meciuri la Campionatul European. Anunţul oficial al FRF

UPDATE, 25 martie:

România se va implica în continuare în organizarea meciurilor de la Campionatul European. Anunțul a fost făcut în mod oficial de președintele FRF, Răzvan Burleanu. Astfel, orașul București va găzdui în 2021 nu mai puțin de trei partide în faza grupelor, dar și un meci din optimile de finală pe Arena Națională.

„Am transmis la UEFA angajamentul ferm al Bucureștiului de a găzdui meciurile EURO 2020, peste un an, când se va desfășura Campionatul European. Federația Română de Fotbal a susținut această amânare, acum o săptămână.  Ocrotirea familiei fotbalului și participarea activă la măsurile recomandate de Guvernul României și autoritățile internaționale pentru protejarea sănătății publice reprezintă una dintre principalele responsabilități ale acestei perioade”, a spus Burleanu. 


UEFA a luat hotărârea de a amâna cu un Campionatul European de fotbal din cauza pandemiei de Covid-19 de pe ”Bătrânul Continent”. Astfel, competiția va avea loc în vara lui 2021, între 11 iunie și 11 iulie. 

 

Campionatul European de fotbal ar urma să fie organizat în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021. Anunțul a fost făcut pe Twitter de mai multe federații de fotbal, printre care cea norvegiană, chiar în timpul unei ședințe în care forul european discuta desre implicațiile COVID-19 asupra campionatului european. Turneul trebuia să aibă loc anul acesta în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 țări, printre care și România. 

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat la Digi24 că decizia forului european este una bună

„Este o decizie bună pentru că e o măsură de prevenție, de precauție. E o competiție care ar urma să aibă loc în 12 orașe europene pe stadioane cu 50-60 de mii de oameni. În România investițiile vor continua. Dacă Euro 2020 se amână, nu înseamnă că ne oprim. În momentul de față se analizează două variante, din ce știm, una în luna decembrie, alta anul viitor în 2021”, a declarat Ionuț Stroe.

 

Amânarea Euro 2020 era o chestiune de ore, după ce forul european decis să anuleze toate rezervările făcute în Copenhaga, unul dintre orașele gazdă.

 

Sursa: observator.tv