UE introduce restricții temporare de călătorie

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat ntr-o declarație video, pe contul ei de Twitter, introducerea de estricții temporare asupra călătoriilor neesențiale în UE. Măsura, aplicată pentru 30 de zile, vine pentru a combate și a împiedica răspândirea continuă a coronavirusului în Europa.


„Cu cât călătorii sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului, prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană. Aceste restricții ar trebui să fie aplicate pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită după cum este necesar.”

 

CITEȘTE ȘI ... VIDEO! Cum s-a procedat cu carantinații în spitalul construit în 10 zile în China!

Cu toate acestea, ea a precizat că vor exista unele excepții de la restricții, inclusiv membrii de familie ai resortisanților europeni, personalul esențial, cum ar fi medicii și asistentele medicale, precum și persoanele care transportă mărfuri către Uniunea Europeană. Liderii statelor membre ale Uniunii Europene vor avea marți o discuție prin videoconferință.