UE a aprobat: Viermii de făină pot fi consumați!

Comisia Europeană a anunțat că utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment a fost aprobată de statele membre.


„Astăzi, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

CITEȘTE ȘI  ... Scenariu 1 iunie: Fără mască la munte, la mare!


Viermele de făină, prima insectă declarată sigură pentru consum uman, poate fi mâncat ca și gustare, atunci când este uscat având gust de alune, sau ca ingredient al unor produse alimentare, cum ar fi pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

„Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA. Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Strategia „De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziția UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă și foarte nutritivă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale”, se mai spune în comunicatul Comisiei Europene.

 


De reținut!

Cei care au alergii la creveți și la acarieni ar putea reacționa și la această insectă.

CITEȘTE ȘI ... Fără mască în România. Când va fi posibil?


Conform comunicatului Comisiei Europene, din acești viermi se vor produce burgeri, paste, biscuiți, smoothie sau degețele (fingers).

CITEȘTE ȘI  ... 14.8 % din argeșeni s-au vaccinat cu cel puțin o doză de ser anti-Covid


Studiile arată că hrana pe bază de insecte este o soluție pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în industria alimentară.