Turiști surprinși de o avalanșă în munții Făgăraș. O persoană a suferit fracturi la picioare| Sursa Ta

 

Două persoane au fost surprinse joi seara de o avalanșă în zona Șerbota, masivul Făgăraș. Una dintre ele a suferit fracturi la picioare. 

CITEȘTE ȘI... Erou în timpul liber. Un pompier argeșean a salvat o femeie rămasă imobilizată în mașină!

Intervenția salvamontiștilor a fost îngreunată din cauza stratului mare de zăpadă, a nopții și a temperaturilor scăzute.

 

„Intervenția este deosebit de dificilă, strat mare de zăpadă, temperaturi scăzute, timp de noapte, căi de acces dificile”, au transmis salvamontiștii, potrivit Mediafax.

 

UPDATE:

 

Cele două persoane surprinse joi seară de o avalanșă în zona Șerbota a masivulului Făgăraș au fost coborâte de salvamontiști de pe munte și predate echipajelor medicale. Una dintre persoane are fracturi la picioare și a fost dusă la spital.

„Cele două persoane surprinse seara trecută de avalanșă au fost predate echipajelor medicale.

În urmă cu puțin timp, salvatorii montani au ajuns la baza muntelui cu cei doi turiști accidentați, coborârea efectuându-se continuu, pe parcursul întregii nopți, doar cu un scurt popas pentru hidratare și refacerea echilibrului termic, la cabana Negoiu. Ulterior, salvamontiștii au continuat imediat coborârea către baza muntelui unde erau așteptați de ambulanțele pregătite sa preia turiștii accidentați.

Persoana care a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare a fost transportată la spital pentru acordarea de asistență medicală și îngrijiri. Cealaltă persoană este în acest moment evaluată medical”, arată un comunicat al Dispeceratului Național Salvamont.


Sursa: Digi24